back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Ισόπαλοι στο 24% βρίσκονται Εμμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με exit poll που δημοσιεύει η γαλλόφωνη βελγική εφημερίδα La Libre, μία ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών.

Τονίζεται πάντως ότι τα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά και ενδέχεται να αλλάξουν σημαντικά. Ο υποψήφιος της Αριστεράς Ζαν Λικ – Μελανσόν συγκεντρώνει το 19% των ψήφων.

Στο 65% ήταν το ποσοστό συμμετοχής των Γάλλων ψηφοφόρων στις 5 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, μειωμένη κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2017. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των δημοσκοπικών ινστιτούτων η αποχή εκτιμάται μεταξύ 25% και 26,5%, ποσοστό υψηλότερο επίπεδο από το 2017 (22,23%), χωρίς όμως να φτάσει το ρεκόρ του 2002 του 28,4%.

Σε μία ώρα εκτάκτως η Αθηνά Κορλίρα σε μια 2ωρη ειδική εκπομπή με το δημοσιογραφικό επιτελείο του Τμήματος Διεθνών Ειδήσεων, του ΑΘΗΝΑ 9,84 θα σας ενημερώνει για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στη γαλλική πολιτική σκηνή.

«Είμαστε πρόθυμοι να συναντηθούμε με τους Ρώσους διαπραγματευτές, παρά τις επιθέσεις εναντίον αμάχων», δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα μιλώντας στο NBC. Εξήγησε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με ανθρώπους που διαπράττουν ή δικαιολογούν όλες αυτές τις φρικαλεότητες, αλλά αν έχω την ευκαιρία να σώσω μια ανθρώπινη ζωή, ένα χωριό ή μια πόλη από την καταστροφή, θα αδράξω αυτή την ευκαιρία», πρόσθεσε με νόημα.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 1.200 πτώματα έχουν ανακαλυφθεί εως σήμερα στην περιοχή του Κιέβου, που είχε εν μέρει καταληφθεί για εβδομάδες από τις ρωσικές δυνάμεις. Μόνο στην πόλη Μπούκα, βορειοδυτικά του Κιέβου, σχεδόν 300 άνθρωποι ετάφησαν σε ομαδικούς τάφους, σύμφωνα με απολογισμό που είχαν ανακοινώσει οι ουκρανικές αρχές στις 2 Απριλίου.

Επίσης σύμφωνα με τη γενική εισαγγελέα της Ουκρανίας Ιρίνα Βενεντίκτοβα, το Κίεβο έχει ξεκινήσει πέντε χιλιάδες 600 έρευνες για εγκλήματα πολέμου που φέρεται να διαπράχθηκαν στην Ουκρανία αφότου ξεκίνησε η εισβολή.

Στη Ρωσία αύριο ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Χθες ο κ. Νεχάμερ συναντήθηκε στο Κίεβο με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Εν τω μεταξύ, ξεπέρασαν τα τέσσερα εκατομμύρια οι πρόσφυγες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Οκτώ χιλιάδες 635 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 51ένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, 357 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Τραγωδία στην Μακρυνίτσα Πηλίου, όπου μια γυναίκα έχασε τη ζωή της στην προσπάθεια καταρρίχησης στο Μέγα Ρέμα.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα