back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Ξεκάθαρο προβάδισμα του Eμμανουέλ Μακρόν δείχνουν τα πρώτα exit poll. Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν, όπως αναμενόταν, θα αναμετρηθούν -όπως και το 2017- στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών στις 24 Απριλίου.

Στην τρίτη θέση ο υποψήφιος της Αριστεράς, Ζαν-Λικ Μελανσόν με ποσοστό περίπου 20%.

Σύμφωνα με τα exit poll που μετέδωσαν γαλλικά μέσα ενημέρωσης ο απερχόμενος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει από 28,1% εως 28,6% των ψήφων έναντι 23,3% εως 24,4% της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

Η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού και υποψήφια στις προεδρικές εκλογές Αν Ινταλγκό, η οποία δεν προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο δήλωσε ότι θα στηρίξει τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, στις 24 Απριλίου. Μην ψηφίσετε τη Λεπέν κάλεσε τους υποστηρικτές του ο Ζαν Λικ Μελανσόν. Η αποχή του σημερινού πρώτου γύρου έφτασε στο 26%.

Στους 57 ανήλθαν οι νεκροί, από την πυραυλική επίθεση της περασμένης Πρασκευής στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Την ίδια ώρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται ότι πραγματοποίησε χθες επιθέσεις σε 86 στρατιωτικές μονάδες στην Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 1.200 πτώματα έχουν ανακαλυφθεί εως σήμερα στην περιοχή του Κιέβου, που είχε εν μέρει καταληφθεί για εβδομάδες από τις ρωσικές δυνάμεις. Μόνο στην πόλη Μπούτσα, βορειοδυτικά του Κιέβου, τουλάχιστον 300 άνθρωποι ετάφησαν σε ομαδικούς τάφους, σύμφωνα με απολογισμό που είχαν ανακοινώσει οι ουκρανικές αρχές στις 2 Απριλίου.

Επίσης σύμφωνα με τη γενική εισαγγελέα της Ουκρανίας Ιρίνα Βενεντίκτοβα, το Κίεβο έχει ξεκινήσει πέντε χιλιάδες 600 έρευνες για εγκλήματα πολέμου που φέρεται να διαπράχθηκαν στην Ουκρανία αφότου ξεκίνησε η εισβολή.

«Είμαστε πρόθυμοι να συναντηθούμε με τους Ρώσους διαπραγματευτές, παρά τις επιθέσεις εναντίον αμάχων», δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα μιλώντας στο NBC. Εξήγησε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με ανθρώπους που διαπράττουν ή δικαιολογούν όλες αυτές τις φρικαλεότητες, αλλά αν έχω την ευκαιρία να σώσω μια ανθρώπινη ζωή, ένα χωριό ή μια πόλη από την καταστροφή, θα αδράξω αυτή την ευκαιρία», πρόσθεσε με νόημα.

Στη Ρωσία αύριο ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Χθες ο κ. Νεχάμερ συναντήθηκε στο Κίεβο με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Εν τω μεταξύ, ξεπέρασαν τα τέσσερα εκατομμύρια οι πρόσφυγες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Οκτώ χιλιάδες 635 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 51ένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, 357 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Τραγωδία στην Μακρυνίτσα Πηλίου, όπου μια γυναίκα έχασε τη ζωή της στην προσπάθεια καταρρίχησης στο Μέγα Ρέμα.

Την οριστική διαγραφή των Πετρου Φιλιππίδη, Παύλου Χαικάλη και Γιώργου Κιμούλη από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, αποφάσισε σήμερα με συντριπτική πλειοψηφία το Σωματείο, λόγω των κακοποιητικών τους συμπεριφορών. Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ήδη προφυλακισμένος.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ είχαμε τα εξής αποτελέσματα ΠΑΣ Γιάννινα Παναθηναϊκός 0-0 και ΑΕΚ ΑΡΗΣ 1-2.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα