back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λ. Τσενέ: Πλούσιο και πολυσυλλεκτικό και το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ comics «Comicdom Con Athens 2022»

Διαβάστε επίσης

Στις 15, 16 και 17 Απριλίου 2022, το μακροβιότερο διεθνές Φεστιβάλ comics της Αθήνας, το «Comicdom Con Athens 2022», ανοίγει τις πύλες του για 16η χρονιά.

Αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics και στους φίλους του και με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιείται και φέτος στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και στην Πλατεία Κλαυθμώνος και υπόσχεται ένα μοναδικό τριήμερο για όσους το επισκεφτούν.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Αφροδίτη Παπακαλού, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Λήδα Τσενέ έκανε λόγο για ένα πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει workshops, προβολές και events για μικρούς και μεγάλους.

Μάλιστα, στην πλατεία Πλατεία Κλαυθμώνος, περισσότεροι από 100 Έλληνες δημιουργοί comics αλλά και καταστήματα και εκδοτικές θα παρουσιάσουν τις καινούριες τους δουλειές στο αθηναϊκό κοινό.

Όπως είπε στη φετινή διοργάνωση, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η πιο αναγνωρίσιμη υπερηρωίδα, η Wonderwoman.

«Με αφορμή τα 80 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της εμβληματικής αμαζόνας της DC Comics, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Cartoon Art Museum του Σαν Φρανσίσκο η κεντρική διεθνής έκθεση ”Ο Θρύλος της Wonder Woman”».

Σύμφωνα με την κ. Τσενέ «η δεύτερη διεθνής έκθεση του Φεστιβάλ με τίτλο ”Οι Ιστορίες μας, μας Έφεραν Εδώ”, πραγματεύεται ένα πολύ επίκαιρο θέμα, τις ιστορίες προσφύγων και μεταναστών όπως τις διηγήθηκαν οι ίδιοι αλλά και όπως τις αποτύπωσαν σε μορφή comics».

Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν και τρεις διαδικτυακές εκθέσεις.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Ψηφιακό Μουσείο Comics, τον online πολυχώρο για την 9η Τέχνη, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια εκτενέστερη έκθεση του τιμώμενου καλλιτέχνη που για φέτος είναι ο Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης.

Επίσης, θα υπάρχει μια έκθεση των έργων που διακρίθηκαν στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό comics που διοργανώθηκε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, την Athens Comics Library και το Ψηφιακό Μουσείο Comics με αφορμή τη σειρά comics ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΑΙ ΑΛΕΠΟΥ.

Η τρίτη διαδικτυακή έκθεση είναι το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Comics όπου θα παρουσιαστούν συγκεντρωμένα για πρώτη φορά, έργα από τις εμβληματικές εκθέσεις του του Α΄ Πανελλήνιου Φεστιβάλ Comics μαζί με εκείνα που επιλέχθηκαν από τον ομώνυμο διαγωνισμό σκίτσου.

«Μεταξύ των διεθνών προσκεκλημένων της φετινής διοργάνωσης είναι ο Κροάτης Esad Ribić σχεδιαστής σε τίτλους κυρίως της Marvel Comics και εξαιρετικά δημοφιλής στους φαν της 9ης τέχνης», σημείωσε η κ.Τσενέ.

Τέλος, γνωστοποίησε ότι «η Έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Απριλίου στις 20.00 όπου σε μια φαντασμαγορική τελετή στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, θα βραβευτούν τα καλύτερα ελληνικά comics για φέτος».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα