back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αίτημα Χάρη Καστανίδη για ακρόαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας

Διαβάστε επίσης

Να κληθούν άμεσα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, οι επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας προκειμένου να εξηγήσουν τι ακριβώς συμβαίνει στην εγχώρια αγορά ενέργειας, ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θανάση Μπούρα,ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Χάρης Καστανίδης.
Σύμφωνα με τον κ.Καστανίδη, «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για αυθαίρετες ενέργειες ή αισχροκέρδεια παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου,ενώ κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει ποιες είναι οι τιμές εκκίνησης και πως καταλήγουν οι προμηθευτές στις τιμές διάθεσης».

Εν τω μεταξύ,ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή,ζητά από τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Σκρέκα,να εξηγήσει σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την αναθεώρηση του target model και τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, ώστε να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός προς όφελος των καταναλωτών.
«Οι καταναλωτές δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις και ταυτόχρονα υπονομεύεται η αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας»,
σημειώνει ο βουλευτής της συμπολίτευσης.

 

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα