back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20.00

Διαβάστε επίσης

Υποχωρούν τα κρούσματα, αυξάνονται οι θάνατοι από κορονοϊό. 72 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο ,σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.  359 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 7044 44 τα νέα κρούσματα.

Τη χαλάρωση τον μέτρων για τον κορονοϊό τον Μάιο, αμέσως μετά το Πάσχα, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο αυστριακός καγκελάριος μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο στη Μόσχα, κατόπιν αιτήματος της Βιέννης.  

Ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ τόνισε, ότι οι συνομιλίες, διάρκειας μιάμιση ώρας, ήταν «πολύ άμεσες, ανοιχτές και σκληρές», προσθέτοντας ό,τι το «πιο σημαντικό μήνυμά» του προς τον Πρόεδρο Πούτιν ήταν ότι «ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει γιατί κανείς δεν θα βγει κερδισμένος από αυτόν.  «Δεν επρόκειτο για φιλική επίσκεψη, αλλά ήταν για μένα μια υποχρέωση», πρόσθεσε.  

Κατά τη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Αυστριακός Καγκέλαριος αναφέρθηκε στα «σοβαρά εγκλήματα πολέμου στην πόλη Μπούτσα και σε άλλα μέρη», ενώ τόνισε, ότι «όλοι οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν». 

Τις ανησυχίες των ΗΠΑ σχετικά με την εγγύτητα της Ινδίας με τη Μόσχα και τη συνεχιζόμενη επένδυσή της σε ρωσικά πετρελαϊκά και στρατιωτικά συστήματα, εξέφρασε ο Τζο Μπάιντεν κατά τη συνομιλία που είχε -μέσω βιντεοκλήσης– με τον Ινδό Πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι. 

Νωρίτερα ο Ινδός Πρωθυπουργός πρότεινε στη Ρωσία να διεξαχθούν άμεσες συνομιλίες μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισημαίνοντας, ότι οι ειδήσεις για τις δολοφονίες αμάχων στην ουκρανική πόλη Μπούτσα ήταν «πολύ ανησυχητικές». 

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία θα ανοίξει ανθρωπιστικό διάδρομο από τη Μαριούπολη έως την Κριμαία ή τη Ζαπορίζια σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

Πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις με συνεχείς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο, δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής. 

Ψηφιακό θα είναι πλέον το Βιβλιάριο Υγείας των παιδιών, όπως ανακοινώθηκε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Στις 20-21 Απριλίου αναμένεται να λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 200 ευρώ οι ευάλωτες ομάδες, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Επίσης, ανοίγει εντός της εβδομάδας η πλατφόρμα για την τρίμηνη επιδότηση καυσίμων στους δικαιούχους ΙΧ και δικύκλων που έχουν ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ. Η ενίσχυση αφορά 60 λίτρα καυσίμου μηνιαίως, φτάνει τα 22 λεπτά το λίτρο και ανέρχεται συνολικά στα 40 ευρώ για την ηπειρωτική χώρα και 50 ευρώ για τα νησιά. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina984.gr.  

Την ώρα που η δικαστική έρευνα για την υπόθεση της δολοφονίας  της 9χρονης Τζωρτζίνας   βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την Ανακρίτρια  Χριστίνα Σαλάππα, οι δύο Εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου που διενεργούν την προκαταρκτική για  τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, ζήτησαν νέα ιατροδικαστική έκθεση  προκειμένου να εξακριβωθούνμετά τα νέα δεδομένα, οι ακριβείς συνθήκες κάτω, από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή μέσα σε διάστημα 20 μηνών η 3,5 ετών Μαλένα και η μόλις 6 μηνών Ίριδα. 

Στη Γαλλία, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει το 27,85% των ψήφων, η Μαρίν Λεπέν το 23,15% και ο αριστερός, Ζαν-Λυκ Μελανσόν, το 21,95%. Αμφίρροπος αναμένεται να είναι ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στις 24 Απριλίου.   Οι δημοσκοπήσεις δίνουν ποσοστό 52% στον Εμανουέλ Μακρόν, έναντι 48% της Μαρίν Λε Πεν.  

Ο Ελαιώνας καλώς κλείνειΑνακουφίζονται οι κάτοικοι και η περιοχή τόνισε -πριν από λίγο– ο Δήμαρχος Αθηναίων απαντώντας στις αιτιάσεις για το κλείσιμο της δομής που διατύπωσε μερίδα της δημοτικής αντιπολίτευσης .  

ΚΑΙΡΟΣ   

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.  

16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο ΓΚΑΖΙ.  

  

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα