back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22.00

Διαβάστε επίσης

Φόβους, ότι οι νεκροί στη Μαριούπολη μπορεί να ξεπεράσουν τις 20.000 εξέφρασε ο δήμαρχος της πόλης, ο οποίος μιλώντας στο Associated Press τόνισε, ότι μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 10.000 άμαχοι. Ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στο Ντονέτσκ ανακοίνωσε, ότι οι δυνάμεις του κατέκτησαν ολοκληρωτικά την περιοχή του λιμανιού της στρατηγικής πόλης Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, που πολιορκείται για περισσότερο από ένα μήνα.

Για πολλά θύματα και στο Χάρκοβο που δέχτηκε σφοδρό βομβαρδισμό έκανε λόγο ο δήμαρχος της πόλης.

Δραματική έκκληση Ζελένσκι. Την Ουκρανία περιμένει μια από τις πιο δύσκολες μάχες, το αν θα σταθούμε όρθιοι ή όχι σ’ αυτήν εξαρτάται από τη βοήθεια που θα λάβουμε και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

«Δεν επρόκειτο για φιλική επίσκεψη», δήλωσε ο αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ, αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση που είχε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Χαρακτήρισε τη συνομιλία τους άμεση, ανοιχτή και σκληρή». Τόνισε, ότι «όλοι οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν». Αναφερόμενος στις κυρώσεις δήλωσε, ότι θα παραμείνουν σε ισχύ και θα αυστηροποιούνται περαιτέρω, όσο σκοτώνονται άνθρωποι.

Τα πάντα είναι στο τραπέζι συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων στο πετρέλαιο και το αέριο, αλλά σήμερα δεν ελήφθη καμία απόφαση, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ μετά το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο.

Τις ανησυχίες των ΗΠΑ σχετικά με την εγγύτητα της Ινδίας με τη Μόσχα και τη συνεχιζόμενη επένδυσή της σε ρωσικά πετρελαϊκά και στρατιωτικά συστήματα, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ο οποίος είχε συνομιλία με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι με θέμα την σύγκρουση στην Ουκρανία.

7.044 νέα κρούσματα κορονοιού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Το τελευταίο 24ωρο, 72 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 359 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Νέα ιατροδικαστική έκθεση για τις ακριβείς συνθήκες, κάτω από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή τα δύο παιδιά Μαλένα και Ίριδα, ζήτησαν οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, ενώ ήδη μελετούν τους ιατρικούς φακέλους των παιδιών, τις διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί η μικρή Μαλένα.

Τις προεκλογικές τους εκστρατείες για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών έχουν ήδη ξεκινήσει οι δυο μονομάχοι Εμανουέλ Μακρόν και Μαρί Λεπέν. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο απερχόμενος πρόεδρος Μακρόν συγκεντρώνει 52,5% και η ακροδεξιά Μαρί Λεπέν 47,5%. Μιλώντας νωρίτερα σε τηλεοπτικό δίκτυο ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι είναι έτοιμος να ταξιδέψει στο Κίεβο ή σε οποιαδήποτε άλλη ουκρανική πόλη υπό την προϋπόθεση ότι θα βοηθούσε στην έναρξη ενός διαλόγου.

Από αύριο οι γιατροί θα μπορούν να ξεκινήσουν την ηλεκτρονική καταχώρηση των στοιχείων των παιδιών στο ψηφιακό βιβλιάριό τους, καθώς τέθηκαν σε λειτουργία οι τρεις νέες ψηφιακές πλατφόρμες υγείας για παιδιά και έφηβους. Μεταξύ άλλων οι γονείς θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις για το πότε το παιδί τους πρέπει να κάνει ένα εμβόλιο, ενώ γονείς και παιδίατροι θα έχουν πρόσβαση στο ιστορικό εμβολιασμών, για άμεση αξιολόγηση του ιστορικού του παιδιού. Οι γονείς θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σύστημα μέσω των κωδικών τους στο Taxisnet μετά τις 10 Μαΐου.

Ο Δήμος Αθηναίων έχει ζητήσει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη περισσότερη αστυνόμευση της πρωτεύουσας, και η οποία δεν πρέπει να περιορίζεται περιμετρικά της Βουλής, δήλωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ, από τις απογευματινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

13 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα