back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επιδότηση καυσίμων: Ανοίγει η πλατφόρμα εντός της εβδομάδας

Διαβάστε επίσης

Θέμα ημερών είναι η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την τρίμηνη (Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος) επιδότηση καυσίμων στους δικαιούχους ΙΧ και δικύκλων με βάση εισοδηματικά κριτήρια που φτάνουν έως 30.000 ετήσιο εισόδημα.

Η ενίσχυση αφορά 60 λίτρα καυσίμου μηνιαίως, φτάνει τα 22 λεπτά το λίτρο και ανέρχεται συνολικά στα 40 ευρώ για την ηπειρωτική χώρα και 50 ευρώ για τα νησιά.

Μόλις ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα οι δικαιούχοι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπαίνουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή (gov.gr)με τους κωδικούς Taxisnet ώστε να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να τους πιστωθούν τα χρήματα που τους αναλογούν, με ψηφιακή χρεωστική κάρτα η με πίστωση στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Όσοι κατεβάσουν την ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους τηλέφωνο, θα κερδίσουν και έξτρα «μπόνους» 5 ευρώ. Την πίστωση του ποσού οι δικαιούχοι θα έχουν δικαίωμα να το χρησιμοποιήσουν έως και την Κυριακή 31 Ιουλίου και όχι αργότερα.

‘Οσοι επιθυμούν να τους πιστωθεί η ενίσχυση στον τραπεζικό τους λογαριασμό θα πρέπει να συμπληρώσουν και να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας όπως τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, και τον αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού.

Η αίτηση από τους δικαιούχους, είτε για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, είτε για την πίστωση στον τραπεζικό τους λογαριασμό, μπορεί να γίνει και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

H ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως τις 31/7/2022, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.

Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην πιστωτική ή χρεωστική κάρτα μπορεί να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς καυσίμων και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα και μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας.

Να σημειωθεί ότι η επιδότηση μπορεί να προσαυξηθεί κατά 5 ευρώ σε όσους επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα.

Η επιδότηση ανέρχεται σε:

  • 50 ευρώ για δικαιούχους-ιδιοκτήτες οχημάτων (πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων) με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας,
  • 40 ευρώ για δικαιούχους-ιδιοκτήτες οχημάτων (πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων) με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα,
  • 35 ευρώ για δικαιούχους-ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και
  • 30 ευρώ για δικαιούχους-ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

 

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα