back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Σανγκάη χαλαρώνει το lockdown παρά την αύξηση των κρουσμάτων

Διαβάστε επίσης

Η Σανγκάη χαλαρώνει το lockdown σε κάποιες περιοχές παρά τον αριθμό-ρεκόρ κρουσμάτων του κορονοϊού.

Το κινεζικό χρηματοοικονομικό κέντρο της Σανγκάης θα αρχίσει να χαλαρώνει το lockdown σε κάποιες περιοχές από σήμερα, παρά το γεγονός ότι καταγράφονται πάνω από 25.000 νέα κρούσματα COVID-19, ενώ οι αρχές πασχίζουν να αρχίσει και πάλι να κινείται η πόλη ύστερα από δύο και πλέον εβδομάδες.

Η δημόσια κριτική για τους περιορισμούς, μέρος της πολιτικής εξάλειψης του κορονοϊού που εφαρμόζει το Πεκίνο, κυμαίνεται από παράπονα για κέντρα καραντίνας με συνωστισμό και πλημμελή εφαρμογή μέτρων υγιεινής έως καταγγελίες για δυσκολίες στην προμήθεια τροφίμων ή την πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη.

Σε ένα βίντεο, που κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο, φαίνονται οι κάτοικοι σε μια σειρά συγκροτημάτων με διαμερίσματα να ουρλιάζουν και να φωνάζουν από τα παράθυρά τους.

Ορισμένοι χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης επέκριναν την κίνηση αυτή της χαλάρωσης ως μεγάλο ρίσκο σε μια περίοδο με αριθμό-ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, ωστόσο άλλοι δήλωσαν ότι η Σανγκάη δεν έχει άλλη επιλογή.

«Νομίζω ότι αυτό είναι ο τρόπος για να παραδεχθεί η Σανγκάη ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να επιβάλει lockdown, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι πολίτες της δεν θα πεθάνουν της πείνας», δήλωσε ένας χρήστης του Weibo.

Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Κίνα ανακοίνωσε ότι απέστειλε επιστολή στο Κρατικό Συμβούλιο στο Πεκίνο, το υπουργικό συμβούλιο της χώρας, περιγράφοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρίες από τα πρόσφατα μέτρα πρόληψης της COVID.

Η Σανγκάη κατέγραψε 25.173 νέες ασυμπτωματικές μολύνσεις χθες, συγκριτικά με 23.937 μία ημέρα νωρίτερα, αν και τα περιστατικά με συμπτώματα μειώθηκαν στα 914 από τα 1.006.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα