back to top
21 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Κ. Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικός «χορηγός» της κυβέρνησης

Διαβάστε επίσης

Πολιτικό «χορηγό» της κυβέρνησης χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κ. Χατζηδάκης απαντώντας τις επικρίσεις για το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά», κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι με τη στάση της καλύπτει αθέμιτες πρακτικές.

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε μάλιστα οτι από τα στοιχεία του ΟΑΕΔ βρέθηκαν 40.000 συμπολίτες μας με εισόδημα πάνω από 30000 ευρώ που έπαιρναν για χρόνια το επίδομα ανεργίας.

Χαρακτήρισε δε αστειότητες όσα καταγγέλλονται περί μετατροπής του ΟΑΕΔ σε δημοσία υπηρεσία, ενώ υπεραμύνθηκε των εισοδηματικών κριτηρίων για τα ωφελήματα των ανέργων, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με το επίδομα θέρμανσης.

Επίσης ο κ Χατζηδάκης, στο πλαίσιο των νομοτεχνικών βελτιώσεων, ανακοίνωσε ότι ικανοποιείται το αίτημα της ΓΣΕΕ και των εργοδοτών να μετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο Δεξιοτήτων με δικαίωμα ψήφου.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Θεανώ Φωτίου τόνισε τα “τα greek statistics του κ. Χατζηδάκη οδηγούν σε διάλυση τον ΟΑΕΔ, ενώ ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης έκανε λόγο για νομοσχέδιο «νεοφιλελεύθερης κοπής». Εκτρωματικό χαρακτήρισε το νομοσχέδιο το ΚΚΕ.

Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο που εισάγεται την Τετάρτη στην Ολομέλεια προς ψήφιση υπερψηφίζει η ΝΔ, καταψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΜέΡΑ25, ενώ ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα