back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κεκλεισμένων των θυρών η συνάντηση του Αυστριακού καγκελάριου με τον Πούτιν

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση διάρκειας 90 λεπτών πραγματοποίησαν ο αυστριακός καγκελάριος, Καρλ Νέχαμερ, και ο Βλαντίμιρ Πούτιν, στη Μόσχα.

Στο επίκεντρο της συνάντησής του βρέθηκε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ο Νέχαμερ, κατά πληροφορίες, θα επικεντρωνόταν στην ανθρωπιστική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στην αντιμετώπισή της, ενώ θα έκανε και ειδική αναφορά στη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών. Παρόντες ήταν μόνον οι δύο ηγέτες. Άλλωστε, ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλά πολύ καλά Γερμανικά και Αγγλικά. Σύμφωνα με τα αυστριακά Μέσα, δεν θα υπάρξει καμία φωτογραφία από την συνάντηση.

Ο αυστριακός καγκελάριος είναι ο πρώτος ηγέτης κράτους της ΕΕ που επισκέπτεται τη Μόσχα, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Λίγο πριν τη συνάντηση ο Καρλ Νεχάμερ δήλωσε ότι στόχος του είναι να προωθήσει τον διάλογο μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Χθες η ομοσπονδιακή καγκελαρία στη Βιέννη ανέφερε ότι ο Αυστριακός καγκελάριος «μεταβαίνει εκεί έχοντας ενημερώσει το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι» για να ενθαρρύνει τον διάλογο.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ είναι ο πρώτος ηγέτης κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συναντάται με τον τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Αυστρία, που δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ και είναι συνταγματικά ουδέτερη.

Δομίνα Διαμαντοπούλου/AΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα