back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20.00

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρά αγνώστου το πρωί στον κατάμεστο από κόσμο σταθμό του μετρό Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, που επικαλείται την πυροσβεστική υπηρεσία.

Οι τραυματίες, δυο εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της αστυνομίας, εντοπίστηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί που είχαν τοποθετηθεί στον σταθμό του μετρό της 36ης οδού, στη γειτονιά του Σάνσετ Παρκ και είναι ανενεργοί.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, ένας άνδρας φορώντας γιλέκο εργασίας, καθώς και μάσκα αερίων, άνοιξε ξαφνικά πυρ κατά των επιβατών και τράπηκε σε φυγή.

16.052 νέα κρούσματα, 64 θανάτους και 356 διασωληνωμένους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους πολίτες 70 – 79 ετών που επιθυμούν να εμβολιαστούν με την τέταρτη δόση, και την Παρασκευή για τους άνω των 60.

Παράλληλα ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε, ότι από την Πρωτομαγιά αναστέλλεται η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, και απλοποιούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις τουριστικές δραστηριότητες.

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση ύψους 2,6 δις ευρώ. ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση υπερψήφισαν το άρθρο 225, ενώ το καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Μέρα 25.

Την επιτάχυνση των ερευνών για την ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Οι έρευνες θα επιταχυνθούν σε έξι περιοχές της χώρας θαλάσσιες και χερσαίες, προκειμένου να είναι ξεκάθαρη η εικόνα έως το τέλος του 2023.

“Πρέπει να αποσυνδέσουμε τις τιμές του φυσικού αερίου από τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και για να το πράξουμε αυτό αυτό χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή στήριξη”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγερ.

Νέα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης προανήγγειλε, από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

“Η κυβέρνηση είναι αυτή που ποτίζει τα λεφτόδεντρα της αισχροκέρδειας, αφήνοντας την αγορά να λειτουργεί ανεξέλεγκτη για να μην θιγούν τα κέρδη ορισμένων”, σχολίασε η Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.

Αίτημα έκτακτης σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με θέμα τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά ενέργειας με κλήση του Προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, κατέθεσαν στον Πρόεδρό της οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στην Επιτροπή.

Όπως επισημαίνουν στο αίτημά τους ,η ΔΕH και οι άλλοι πάροχοι ενέργειας από το 2020 εφαρμόζουν απαράδεκτη τιμολογιακή πολιτική εις βάρος των καταναλωτών, από την οποία προκύπτουν υψηλά λειτουργικά κέρδη, όπως τα 871,7 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ το 2021 και τα υπερκέρδη των άλλων παρόχων.

Να επιβάλει κυρώσεις σε όλες τις ρωσικές τράπεζες και το ρωσικό πετρέλαιο και να ορίσει διορία για τον τερματισμό των εισαγωγών του ρωσικού φυσικού αερίου, καλεί εκ νέου την ΕΕ ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία εξετάζουν αναφορές, ότι έχουν χρησιμοποιηθεί χημικά όπλα από τις ρωσικές δυνάμεις στη Μαριούπολη.

Η Ουκρανία απέρριψε επίσκεψη του προέδρου της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, λόγω -όπως σημειώνει το SkyNews- των μακροχρόνιων δεσμών του με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Μόσχας και την υποστήριξή του στα έργα που αφορούν στο φυσικό αέριο.

Ο κύριος Σταϊνμάγερ, επρόκειτο να συμμετάσχει σε επίσκεψη στο Κίεβο αυτή την εβδομάδα μαζί με τους ομολόγους του από την Πολωνία και τη Βαλτική. Ζήτησε συγγνώμη την περασμένη εβδομάδα για αυτά που περιέγραψε ως «λάθη» στην πολιτική της Γερμανίας για τη Ρωσία.

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία βρίσκονται σε «αδιέξοδο», τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος υποστηρίζοντας, ότι η Ουκρανία είχε εκτροχιάσει τις συνομιλίες με «ψευδείς» ισχυρισμούς για ρωσικά εγκλήματα πολέμου, ιδιαίτερα στην Μπούτσα.

Ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχάηλο Ποντόλιακ, κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές Πούτιν, αρνήθηκε, ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν φτάσει σε αδιέξοδο. Είπε, ότι ενώ οι διαπραγματεύσεις ήταν δύσκολες, συνεχίζονται σε επίπεδο υπο-ομάδων εργασίας.

«Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να προστατεύσουμε τη χώρα μας», τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τη συνάντησή του με τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Λουκασένκο. Η Ρωσία – πρόσθεσε- θα πετύχει τους «ευγενείς στόχους της» στην Ουκρανία. Αναφερόμενος  στις εικόνες φρίκης από την πόλη Μπούτσα της Ουκρανίας, εξέφρασε την πεποίθηση, ότι τα πλάνα με σκορπισμένα πτώματα ήταν πλαστά. Για τον εντοπισμό 403 σορών κάνει λόγο σήμερα ο δήμαρχος της Μπούτσα.

Η Ρωσία βομβαρδίζει όλο το εικοσιτετράωρο την ανατολική περιοχή του Ντονέτσκ της Ουκρανίας, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής.

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Μάρτιο διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1981, καθώς έφθασε στο 8,5%, ελαφρώς υψηλότερα από το 8,4% που είχαν εκτιμήσει οι αγορές, με τις τιμές ενέργειας να είναι ο βασικός τροφοδότησης της ανόδου. Νέο ρεκόρ έκανε ο πληθωρισμός στη Γερμανία και διαμορφώθηκε στο 7,3%.

Το 33% των ψηφοφόρων του αριστερού υποψήφιου στις γαλλικές προεδρικές εκλογές- Ζαν Λυκ Μελανσόν- στο δεύτερο γύρο, θα ψηφίσει τον Μακρόν, έναντι 23% που θα ψηφίσει την Λεπέν, αναφέρει δημοσκόπηση του Ifop.

Ο Μακρόν εμφανίζεται να κάνει αριστερή στροφή, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειώσει την ηλικία συνταξιοδότησης από τα 65 στα 64 έτη, αλλά και να αυξήσει την κατώτατη σύνταξη από 900 στα 1.100 ευρώ το μήνα.

Την Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς εξακοσίων τριάντα τεσσάρων χιλιάδων χαμηλοσυνταξιούχων η έκτακτη οικονομική ενίσχυση Πάσχα, ύψους 200 ευρώ.

Έως την Μεγάλη Τετάρτη θα πρέπει να καταβληθεί το Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα