back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22.00

Διαβάστε επίσης

Ασύλληπτος παραμένει ο δράστης, ο οποίος το πρωί πυροβόλησε στον κατάμεστο από κόσμο σταθμό του μετρό στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 2 να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο σημείο βρέθηκαν πολλοί εκρηκτικοί μηχανισμοί. Σύμφωνα με τις αρχές ο ύποπτος τράπηκε σε φυγή φορώντας γιλέκο εργασίας και μάσκα αερίων.

Στις έρευνες συμμετέχει το FBI, ενώ το περιστατικό σύμφωνα με την αρχηγό της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, δεν αντιμετωπίζεται προς το παρόν ως τρομοκρατική ενέργεια.

16.052 νέα κρούσματα, 64 θανάτους και 356 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα των ραντεβού για τους πολίτες 70 – 79 ετών που επιθυμούν να εμβολιαστούν με την τέταρτη δόση, την Παρασκευή θα είναι διαθέσιμη για τους άνω των 60.

Την αναβάθμιση του έργου για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε έξι περιοχές ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, ο οποίος έθεσε ως στόχο την αποσαφήνιση της εικόνας για την ύπαρξη πιθανών κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ελλάδα έως το τέλος του 2023. Υπογράμμισε, πως η ρωσική εισβολή, η πορεία των τιμών, και τα σχέδια απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο μας υποχρεώνουν να αναπροσδιορίσουμε τη στρατηγική μας.

Επιστροφή στους υδρογονάνθρακες κηρύσσει η κυβέρνηση, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για ακόμα «επικοινωνιακή φούσκα». Παράλληλα η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καλώντας στο κοινοβούλιο τον πρόεδρο της ΡΑΕ για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Το Κίνημα Αλλαγής επικρίνει Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας, πως «με ευθύνη των κυβερνήσεών τους δεν υπήρξε καμμία πρόοδος, με αποτέλεσμα η χώρα να εξαρτάται από το εισαγόμενο φυσικό αέριο».

Η εξόρυξη υδρογονανθράκων δεν θα οδηγήσει σε φθηνότερο φυσικό αέριο, τονίζει το ΚΚΕ. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν τις αναφορές για χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Νωρίτερα, η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ δήλωσε, ότι η κυβέρνηση εξέταζε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ότι η Ρωσία μπορεί να έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα κατά την πολιορκία της Μαριούπολης.

Στο διπλωματικό πεδίο, οι ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία βρίσκονται σε «αδιέξοδο», τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος υποστηρίζοντας, ότι η Ουκρανία είχε εκτροχιάσει τις συνομιλίες με «ψευδείς» ισχυρισμούς για ρωσικά εγκλήματα πολέμου, ιδιαίτερα στην Μπούτσα. Αναφερόμενος στις δηλώσεις Πούτιν ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχάηλο Ποντόλιακ αρνήθηκε, ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν φτάσει σε αδιέξοδο, αναγνώρισε όμως τη δυσκολία τους.  

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν θα υποδεχθεί, αύριο τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, ο οποίος θα επισκεφθεί το Κίεβο. Αιτία η σχέση του Στάινμαϊερ με τη Ρωσία, καθώς ως υπουργός Εξωτερικών είχε στενή συνεργασία με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, όπως επισημαίνει η Bild.

Ξεπερνούν τους τετρακόσιους οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στην Μπούτσα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης.  Στην Μπούτσα μετέβησαν  μέλη του τμήματος εγκληματολογικών επιστημών της Γαλλίας, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία, τα οποία θα συνεισφέρουν στην έρευνα για το Διεθνές  Ποινικό Δικαστήριο.

Την Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 634.000 χαμηλοσυνταξιούχων η έκτακτη οικονομική ενίσχυση Πάσχα, ύψους 200 ευρώ.

Έως την Μεγάλη Τετάρτη θα πρέπει να καταβληθεί το Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Ραγδαίες εξελίξεις προκάλεσε η εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό χθες στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα. Έτσι λοιπόν διεκόπη η συνεργασία με τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Νίκο Παππά και Δημήτρη Πρίφτη με τον Αργύρη Πεδουλάκη να αναλαμβάνει τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

13 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα