back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέα δημοσκόπηση: Μειώνει τη διαφορά της από τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο η Λεπέν

Διαβάστε επίσης

Η ακροδεξιά υποψήφια για την γαλλική προεδρία, Μαρίν Λεπέν, μειώνει την διαφορά απέναντι στον απερχόμενο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, σύμφωνα με την οποία το ποσοστό της αποχής αναμένεται ακόμη μεγαλύτερο.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας OpinionWay-Kea Partners που διενεργήθηκε για λογαριασμό των Les Echos και Radio Classique δείχνει ότι η Λεπέν μειώνει την διαφορά των δύο υποψηφίων προέδρων που θα πάνε στον δεύτερο γύρο κατά μια ποσοστιαία μονάδα παρότι ο Μακρόν παραμένει ο νικητής του δεύτερου γύρου με 54% των ψήφων.

Η ίδια δημοσκόπηση προβλέπει συμμετοχή μειωμένη κατά 1%, στο 70%, από 74,56% που ήταν στις τελευταίες προεδρικές του 2017 και η οποία ήταν ήδη η χαμηλότερη από το 1969.

Ποιοι στηρίζουν την υποψηφιότητα Μακρόν

Νωρίτερα ο συντηρητικός πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ανακοίνωσε σήμερα τη στήριξή του προς τον Εμανουέλ Μακρόν ενόψει του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών. «Θεωρώ ότι διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία καθώς αντιμετωπίζουμε μια βαθιά παγκόσμια κρίση, πιο σύνθετη από ποτέ», έγραψε ο Σαρκοζί σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρώην πρωθυπουργός και γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας Λιονέλ Ζοσπέν ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών τον Εμανουέλ Μακρόν. Χθες το βράδυ, εξάλλου, και ο Μπερνάρ Καζνέβ, πρώην πρωθυπουργός σοσιαλιστικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε επίσης ότι θα ψηφίσει τον Εμανουέλ Μακρόν.

Η Μπριζίτ Μπαρντό δεν θα ψηφίσει Μακρόν

Η Μπριζίτ Μπαρντό δήλωσε δεν θα ψηφίσει Μακρόν στο δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών. Σε «ανοιχτή επιστολή» της, η πρώην ηθοποιός, η οποία πρόσκειται από καιρό στη Μαρίν Λεπέν, χαρακτηρίζει τον Εμανουέλ Μακρόν «πρόεδρο της παρακμής» που οδήγησε τη Γαλλία σε ένα «αβυσσαλέο χρέος». Η γνωστή και για την φιλοζωική της δραστηριότητα Μπαρντό καταγγέλλει επίσης τον Μακρόν για τις «βρώμικες συμφωνίες» που έκανε, σύμφωνα με την ίδια, με τους κυνηγούς.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα