back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Εντείνουν τις επιθέσεις τους στην ανατολική Ουκρανία οι Ρώσοι.

Εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων μονάδων υποστήριξης πεζικού και ελικοπτέρων μάχης και του πυροβολικού, στέλνει η Μόσχα στην περιοχή, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση των Ρώσων να ρίξουν το βάρος στο Ντονμπάς.

Την ώρα που έγινε γνωστό ότι μία ρωσική φάλαγγα κινείται προς τα ανατολικά, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους βρίσκοντας καταφύγιο στη σχετική ασφάλεια της δυτικής Ουκρανίας.

Ξεπερνούν τους τετρακόσιους οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στην Μπούτσα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης.  Στην περιοχή  μετέβησαν μέλη του τμήματος εγκληματολογικών επιστημών της Γαλλίας, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία τα οποία θα συνεισφέρουν στην έρευνα για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

 

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για «γενοκτονία» στην Ουκρανία.

«Γίνεται ολοένα πιο σαφές ότι ο Πούτιν προσπαθεί να διαγράψει την ιδέα πως μπορείς να είσαι Ουκρανός και οι αποδείξεις συσσωρεύονται», είπε ο Μπάιντεν.

«Αλήθειες από έναν αληθινό ηγέτη. Το να λες τα πράγματα με τ’ όνομά τους είναι απαραίτητο για να αντισταθείς στο κακό», ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

 

Σε συνάντηση κάλεσε σήμερα το Αμερικανικό Πεντάγωνο οκτώ  κορυφαίους κατασκευαστές όπλων στις ΗΠΑ προκειμένου να συζητήσουν για τα όπλα που θα σταλούν στην Ουκρανία, όπως μεταδίδει το Reuters.

Παράλληλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συζήτησαν χθες για την ενίσχυση της στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία, καθώς και για την ανάγκη να τερματιστεί η εξάρτηση της Δύσης από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ρωσίας, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

 

Ο ρώσος υπουργός Ενέργειας Νικολάι Σουλγκίνοφ δήλωσε στην εφημερίδα Ιζβέστια ότι η Μόσχα είναι διατεθειμένη να πουλήσει πετρέλαιο και πετρελαϊκά προϊόντα σε «φιλικές χώρες» σε «οποιοδήποτε φάσμα τιμών» συμφωνηθεί.

 

Την αναβάθμιση του έργου για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε έξι περιοχές ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, ο οποίος έθεσε ως στόχο την αποσαφήνιση της εικόνας για την ύπαρξη πιθανών κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ελλάδα έως το τέλος του 2023. Υπογράμμισε πως η ρωσική εισβολή, η πορεία των τιμών και τα σχέδια απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο μας υποχρεώνουν να αναπροσδιορίσουμε τη στρατηγική μας.

Για επικοινωνιακή φούσκα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για τους πολίτες 70 – 79 ετών που επιθυμούν να εμβολιαστούν με την τέταρτη δόση κατά του κορονοϊού. Από την Παρασκευή θα είναι διαθέσιμη για τους άνω των 60. Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε δεκαέξι χιλιάδες 52 νέα κρούσματα, 64 θανάτους και 356 διασωληνωμένους ασθενείς.

H Ταϊλάνδη, η Ινδία, το Ισραήλ και η Ιαπωνία, είναι οι χώρες που εκτός από τη Βρετανία ανέφεραν τις τελευταίες ημέρες κρούσματα του υβριδικού στελέχους Όμικρον XE του κορονοϊού, για το οποίο υπάρχουν προκαταρκτικές ενδείξεις αυξημένης μεταδοτικότητας.

Στη Βρετανία τα κρούσματα XE έχουν σχεδόν διπλασιαστεί σε διάστημα μερικών εβδομάδων.

Ολοκληρώνονται σήμερα οι απολογίες των κατηγορουμένων, δύο πολιτών και τεσσάρων αστυνομικών στη δίκη για την υπόθεση θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου. Ένορκοι και δικαστές πιθανότατα σήμερα θα ακούσουν την πρόταση του Εισαγγελέα.

 

Μεγάλη ένταση επικράτησε αργά το βράδυ της Τρίτης στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, όταν παρέα νεαρών Ρομά επιτέθηκε, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, σε μαθητές σχολικής εκδρομής από την Αθήνα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Άμεση ήταν η επέμβαση της αστυνομίας που πέρασε χειροπέδες σε ένα νεαρό Ρομά, ενώ έκανε και άλλες προσαγωγές. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε τραυματισμός.

 

Ασύλληπτος παραμένει ο δράστης, ο οποίος χθες το πρωί πυροβόλησε στον κατάμεστο από κόσμο σταθμό του μετρό στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 16 άνθρωποι μεταξύ των οποίων 2 σε κρίσιμη κατάσταση.

Στις έρευνες συμμετέχει και το FBI, ενώ το περιστατικό σύμφωνα με την αρχηγό της αστυνομίας της Νεας Υόρκης δεν αντιμετωπίζεται προς το παρόν ως τρομοκρατική ενέργεια.

Μετά την αιματηρή επίθεση, αυστηροποιούνται τα μέτρα ασφαλείας στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Μέγκι στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 58 ανθρώπους στις Φιλιππίνες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των θυμάτων που δημοσιοποίησαν οι αρχές σήμερα.

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 10 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα