back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22.00

Διαβάστε επίσης

Σε εφαρμογή τίθεται από 1ης Μαΐου μία νέα σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού, δήλωσε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας, ότι χρειάζεται και η συμπόρευση των εργοδοτών.

Μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά» σημείωσε, ότι στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι η αύξηση των μισθών και η συρρίκνωση της ανεργίας, την οποία χαρακτήρισε ως την μεγαλύτερη απειλή για την κοινωνία ενώ τόνισε την ανάγκη σύναψης ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου, το οποίο -όπως είπε- θα επιμερίσει δίκαια τον πλούτο τον οποίον δημιουργούμε ως κοινωνία, με πρώτους ωφελημένους τους εργαζόμενους και τους μισθωτούς.

Εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν αντιπροτείνει εναλλακτικές για την αντιμετώπιση της ανεργίας, καταφεύγοντας σε ψεύδη και προεξοφλώντας την αποτυχία της χώρας, προκειμένου να ανακτήσει την πολιτική του αξιοπιστία.

Απαντώντας η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατηγόρησε μεταξύ άλλων τον πρωθυπουργό, ότι κατέλυσε κάθε έννοια συλλογικής διαπραγμάτευσης, όταν εμείς -όπως είπε- από τον Γενάρη ζητάμε γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

Για αντιγραφή των προτάσεων του ΚΙΝ.ΑΛ. για την κοινωνική στέγη κάνουν λόγο πηγές του κινήματος.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει το δώρο του Πάσχα στους συνταξιούχους και να μην υπάρχει σύνταξη κάτω από τα 650 ευρώ. Αύριο στις 12 το μεσημέρι η ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου που ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

 

Νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ύψους 800 εκατ. δολαρίων που θα περιλαμβάνει συστήματα πυροβολικού, βλήματα πυροβολικού και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, και ενώ προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων ΗΠΑ-Ουκρανίας.

Νωρίτερα το Κρεμλίνο απάντησε στον Αμερικανό πρόεδρο που αποκάλεσε τη ρωσική εισβολή «γενοκτονία».

Οι πράξεις των ΗΠΑ είναι γνωστές στην πρόσφατη ιστορία, απάντησε ο Ντίμτρι Πεσκόφ. Αποστάσεις από τους χαρακτηρισμούς Μπάιντεν πήρε και ο Εμανουέλ Μακρόν.

Υπό τον έλεγχο των Ρώσων βρίσκεται το λιμάνι της Μαριούπολης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ενώ η Μόσχα απείλησε να πλήξει κέντρα διοίκησης στο Κίεβο, εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.

Αποδεικτικά στοιχεία εγκλημάτων πολέμου βρέθηκαν στην Ουκρανία, σύμφωνα με προκαταρκτική έκθεση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Σύμφωνα με τις εκθέσεις του ΟΑΣΕ εγκλήματα πολέμου αποτελούν οι επιθέσεις της 9ης Μαρτίου σε μαιευτήριο και στο θέατρο της Μαριούπολης.

Την αντίδραση του Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σολτς προκάλεσε η απόφαση του Κιέβου να χαρακτηρίσει ανεπιθύμητο τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ να επισκεφθεί την Ουκρανία.

Σε αντίθεση με τον κ. Σταϊνμάιερ, ο κ. Σολτς έλαβε χθες πρόσκληση από τον Πρόεδρο Ζελένσκι, προκειμένου να επισκεφθεί το Κίεβο. Καλό θα ήταν να τον υποδεχθούν. Επρόκειτο για μια επίσκεψη ενότητας και αλληλεγγύης», δήλωσε ο Καγκελάριος.

11.293 νέες λοιμώξεις κορονοϊού, εκ των οποίων 232 επαναλοιμώξεις, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 65 άνθρωποι 345 είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Εν τω μεταξύ, από την πρωτομαγιά θα έχουμε άρση των άρση των μέτρων τα οποία θα αξιολογηθούν και θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας στο www. athina984.gr.

Την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην “πρόωρη”, όπως την χαρακτηρίζει χαλάρωση των μέτρων, εκφράζει με δήλωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης Ανδρέας Ξανθός, προσθέτοντας , ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι η πρόωρη “χαλάρωση” επωάζει το επόμενο επιδημικό κύμα.

Αίτημα προς τον ΕΟΦ υπέβαλλε η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, προκειμένου να της διαβιβαστούν στοιχεία για την ουσία κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου κοριτσιού της οικογένειας από την Πάτρα που έφυγε από τη ζωή στο τέλος του περασμένου Ιανουαρίου.

Συνελήφθη στο Μανχάταν ο βασικός ύποπτος που αναζητούσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης για τη χθεσινή ένοπλη επίθεση σε σταθμό του μετρό στο Μπρούκλιν. Πρόκειται για έναν 62χρονο Αφροαμερικανό, ο οποίος κατηγορείται, ότι έριξε καπνογόνα μέσα σε συρμό του μετρό, πυροβολώντας 10 επιβάτες.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το βράδυ στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα