back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εν μέσω αβεβαιότητας ξεκινά το Πάσχα η τουριστική σεζόν

Διαβάστε επίσης

Ο πόλεμος στην Ουκρανία η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια αποτελούν τα μεγάλα «αγκάθια» της φετινής τουριστικής περιόδου για την χώρα μας, εκτιμούν οι επαγγελματίες του τουρισμού.

«Το φετινό Πάσχα είναι πολύ διαφορετικό από τα δύο προηγούμενα καθώς έχουμε λιγότερα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού, είναι ελεύθερη η μετακίνηση των πολιτών. Επίσης μετά από πολλά χρόνια συμπίπτει η έναρξη της τουριστικής περιόδου για τους Έλληνες και τους ξένους ταξιδιώτες με τον εορτασμό του Πάσχα, πρώτα του Καθολικού και μετά του Ορθόδοξου», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (FedHATTA), Λύσανδρος Τσιλίδης. «Όσον αφορά τους ξένους επισκέπτες της χώρας μας έχουν αρχίσει και εμφανίζονται δειλά – δειλά πτήσεις προς τα νησιά μας, προς την Κρήτη. Η κινητικότητα, ωστόσο, στην Ελλάδα σε σχέση με το 2019 είναι μειωμένη στο 50%».

«Οι Έλληνες ταξιδιώτες την περίοδο του Πάσχα κινούνται κυρίως προς τους τόπους καταγωγής τους, προς τα νησιά και στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Οι προορισμοί που έχουν ζήτηση είναι η Πελοπόννησος, τα Γιάννενα ,το Πήλιο και γενικά προορισμοί που προσφέρονται για να υποδεχθεί ο κόσμος και την Άνοιξη. Η περίοδος του Πάσχα όσον αφορά τον εγχώριο τουρισμό δεν θα δώσει ιδιαίτερη οικονομική ανάσα στους επιχειρηματίες καθώς ο περισσότερος κόσμος θα μετακινηθεί προς τους τόπους καταγωγής τους και τα εξοχικά τους» σημειώνει ο κ. Τσιλίδης.

«Ένα άσχημο δεδομένο για την φετινή τουριστική περίοδο είναι η αυξήσεις στα καύσιμα, τα τρόφιμα και την ενέργεια, γεγονός που πλήττει, παγκοσμίως, τους καταναλωτές. Για αυτό οι προσπάθειες που γίνονται είναι να επιλεγούν και να προσφερθούν οικονομικά πακέτα διακοπών και ελπίζουμε να μπορέσουν οι πολίτες να εξασφαλίσουν ένα κονδύλι για τις διακοπές τους. Τα τουριστικά γραφεία οργανώνουν συστηματικά και μεθοδικά τα πακέτα διακοπών που πουλάνε στους πελάτες τους εξασφαλίζοντας ειδικές τιμές».

«Η φετινή τουριστική σεζόν δυστυχώς εξελίσσεται με πολλά ερωτηματικά. Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί παγκοσμίως η μετακίνηση των ταξιδιωτών, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος ανησυχεί πολύ τους ανθρώπους και τις αγορές» επισημαίνει ο κ. Τσιλίδης.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα