back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ένας Παλαιστίνιος νεκρός από τα ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη

Διαβάστε επίσης

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Ναμπλούς, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, κατά την πέμπτη ημέρα των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην περιοχή, ανακοίνωσε σήμερα το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

“Ο Μοχάμαντ Χάσαν Μοχάμαντ Άσαφ, 34 ετών, πέθανε αφού δέχθηκε μια σφαίρα στο στήθος την οποία έριξε ο στρατός της ισραηλινής κατοχής στη διάρκεια επίθεσης στην πόλη Ναμπλούς”, ανέφερε το παλαιστινιακό υπουργείο.

Ο ισραηλινός στρατός προς το παρόν δεν έχει σχολιάσει το συμβάν, αλλά νωρίτερα είχε αναφέρει ότι διεξάγει “αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις” στη Ναμπλούς και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Όχθης.

Σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, 31 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Ναμπλούς και στο γειτονικό χωριό Μπέιτα, εκ των οποίων οι 10 από πραγματικές σφαίρες.

Οι επιχειρήσεις αυτές στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης πραγματοποιούνται έπειτα από τέσσερις επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στο Ισραήλ από τις 22 Μαρτίου. Οι δύο πρώτες από Ισραηλινούς Άραβες που συνδέονταν με το Ισλαμικό Κράτος και οι δύο δεύτερες από Παλαιστίνιους που κατάγονταν από τη Τζενίν. Συνολικά από τις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι.

Στη διάρκεια της ίδιας περιόδου έχουν χάσει τη ζωή τους 16 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και δράστες επιθέσεων, από τα πυρά των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας.

Ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός του Ισραήλ μετέδωσε ότι ο στρατός εισήλθε στη Ναμπλούς για να συνοδεύσει Ισραηλινούς εργάτες οι οποίοι θα επισκεύαζαν τις ζημιές που είχαν προκαλέσει πριν μερικές ημέρες Παλαιστίνιοι στον τάφο του Ιωσήφ, γιο του πατριάρχη Ιακώβ.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα