back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κ. Τσουτσοπλίδης. Η Ενωμένη Ευρώπη του ’81 δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη του σήμερα και ίσως και του αύριο

Διαβάστε επίσης

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει, αύριο Πέμπτη 14 Απριλίου στις 12:00 το μεσημέρι υβριδική εκδήλωση παρουσίασης της ειδικής επετειακής έκδοσης που επιμελήθηκε για την επέτειο της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τίτλο “40 χρόνια Ελλάδα-ΕΕ: πιο δυνατοί μαζί”.

Στη συζήτηση για την παρουσίαση της έκδοσης θα συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, ο editorial director του ανεξάρτητου μη-κερδοσκοπικού οργανισμού ερευνών διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος και ο επικοινωνιολόγος Ευθύμιος Σαββάκης.

Τη συζήτηση θα συντονίζει ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, ο οποίος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 τόνισε μεταξύ άλλων: «Αυτά τα 40 χρόνια μέσα από την καθημερινότητά μας αλλάξαμε τον δημόσιο και τον ιδιωτικό μας βίο, με τρόπους απρόσμενους. Το 1981 όταν μπήκαμε στην ΕΕ δεν είχαμε τόσο μεγάλες φιλοδοξίες, η Ενωμένη Ευρώπη το ’81 δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη του σήμερα και ίσως δεν θα έχει και καμία σχέση με την Ενωμένη Ευρώπη του αύριο».

Αναφερόμενος στην ειδική επετειακή έκδοση ο κ. Τσουτσοπλίδης υπογράμμισε ότι «περιλαμβάνει 33 δημοσιογραφικές μαρτυρίες για το πώς άλλαξε ο δημόσιος και ιδιωτικός βίος των Ελλήνων τα τελευταία 40 χρόνια ως αποτέλεσμα της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση»  ‘Όπως εξήγησε «η αρχή έγινε πέρσι σε μια on line εκδήλωση ωστόσο ήταν τόσο μεγάλος ο πλούτος των μαρτυριών που θεωρήσαμε ότι δεν πρέπει να χαθούν και έτσι κάναμε μια πολύ μεγάλη δουλειά ώστε να μπορέσουμε να το κάνουμε βιβλίο».

Τέλος, σχολιάζοντας τις δημοσιογραφικές μαρτυρίες υπογράμμισε πως «αναδεικνύουν το πανόραμα προόδου που διαχρονικά παράγουν το κοινό όραμα και η κοινή δράση σε διάφορους τομείς της καθημερινής μας ζωής. Ταυτόχρονα, συνθέτουν μια πρόσκληση για να αντιμετωπίσουμε μαζί τις προκλήσεις του μέλλοντος».

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα