back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

M. Σταθόπουλος: Έχει μεγάλη σημασία ποια θα είναι η επόμενη ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή πρόσφατο άρθρο του, στο Βήμα της Κυριακής στο οποίο αναρωτιέται «αν θα υπάρχει επόμενη ημέρα για την ειρήνη», ο Μιχάλης Σταθόπουλος, ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Μιχάλη Λεάνη, κατέθεσε τις σκέψεις του για τον πόλεμο στην Ουκρανία και κυρίως για το τι μέλλει γενέσθαι μετά τη λήξη του.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τον πόλεμο και αυτό είναι δεδομένο. Η αιματηρή επίθεση, ο πόλεμος που ξεκίνησε ο Πούτιν, έκανε ζημιά τόσο στη Ρωσία όσο και στον ίδιο καθώς με αυτόν τον τρόπο έχασε κάποια θεμιτά συμφέροντα που ενδεχομένως να είχε σε περιοχές της Ουκρανίας».

Εξέφρασε την ελπίδα πως παρά το γεγονός ότι ο Πούτιν δήλωσε ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί επ’ αόριστον μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του, δεν θα αργήσει να μπει ένα τέλος στις πολεμικές συγκρούσεις.

Όπως είπε, έχει επίσης μεγάλη σημασία, ποια θα είναι η επόμενη ημέρα.

«Δεν μπορούμε να μην σκεφτούμε αν έχουν γίνει λάθη και από την πλευρά της Δύσης. Προσωπικά, θεωρώ ότι έχουν γίνει λάθη περισσότερα από την Αμερική και λιγότερα από την Ευρώπη. Αυτό είναι ανεξήγητο για την αμερικανική πολιτική διότι είναι άλλη η θέση της Αμερικής, άλλη η γεωστρατηγικής της και διαφορετικά τα συμφέροντά της», ανέφερε.

Επισήμανε ότι θα έπρεπε η Ευρώπη να είχε δική της πολτική και ιδίως δική της αμυντική πολιτική ενώ ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι θα μπορέσουν να αποκατασταθούν οι σχέσεις της Ευρώπης με τη Ρωσία, σχολίασε: «Νομίζω ότι αμέσως μετά τη λήξη του πολέμου, μεσοπρόθεσμα θα αποκατασταθούν οι σχέσεις Ρωσίας- Ευρώπης. Είναι προς το είναι συμφέρον όλων των πλευρών. Το συμφέρον της ηπειρωτικής Ευρώπης είναι να έχει καλά με τη γειτονική Ρωσία. Είνα δίπλα μας».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα