back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Νέα Ζηλανδία: Υποδοχή των πρώτων επισκεπτών από την Αυστραλία

Διαβάστε επίσης

Η Νέα Ζηλανδία εφάρμοσε ένα από τα σκληρότερα πλαίσια περιορισμών παγκοσμίως στη διάρκεια της πανδημίας και τα σύνορά της έμειναν κλειστά για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του 2020, εκτός από μία ταξιδιωτική φούσκα σύντομης διάρκειας μεταξύ της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας την προηγούμενη χρονιά, που ανακλήθηκε μετά από μερικούς μήνες, καθώς εξαπλώνονταν τα κρούσματα της COVID-19.

Ωστόσο, η κυβέρνηση άρχισε να χαλαρώνει την εφαρμογή των μέτρων που ήταν αντιδημοφιλή σε μεγάλο βαθμό, ελπίζοντας ότι θα ενισχύσει τον τουρισμό και θα αντιμετωπίσει την έλλειψη εργατικού δυναμικού, τώρα που η παραλλαγή Όμικρον έχει εξαπλωθεί στο εσωτερικό της χώρας.

“Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να υποδεχτούμε διεθνείς επισκέπτες πίσω στις ακτές μας και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο χαρούμενοι για τη Νέα Ζηλανδία, αλλά και για την Air New Zealand,” ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Λιν Γκέρατι, υπεύθυνη εξυπηρέτησης πελατών και πωλήσεων της Air New Zealand.

Η αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε ότι έχει προγραμματίσει έντεκα πλήρως συμπληρωμένες πτήσεις από την Αυστραλία, με την πρώτη να προσγειώνεται στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Όκλαντ, νωρίτερα σήμερα το πρωί.

Τηλεοπτικά πλάνα παρουσίασαν συναισθηματικές στιγμές μεταξύ μελών οικογενειών, αλλά και φίλων που συναντήθηκαν μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς δύο πτήσεις από την Αυστραλία προσγειώθηκαν στο Όκλαντ. Όσοι περίμεναν στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου είχαν πλακάτ με μηνύματα καλωσορίσματος στη Νέα Ζηλανδία.

Η είσοδος στους ξένους είχε προηγούμενα απαγορευτεί πλήρως, ενώ μέχρι το Φεβρουάριο, οι πολίτες της Νέας Ζηλανδίας που επιθυμούσαν να επιστρέψουν έπρεπε να υποβάλουν έκτακτα αιτήματα προς την κυβέρνηση ή να εξασφαλίσουν μία θέση στις κρατικές δομές καραντίνας.

Οι τουρίστες από χώρες για τις οποίες εφαρμόζεται απαλλαγή από την έκδοση βίζας, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Βρετανίας, και της Σιγκαπούρης, θα μπορούν τώρα να επισκεφτούν τη Νέα Ζηλανδία από την 1η Μαΐου. Τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά για όλους τους άλλους ξένους επισκέπτες, μέχρι τον Οκτώβριο.

Ο Κρις Χίπκινς, υπουργός υπεύθυνος για την αντιμετώπιση της COVID-19 δήλωσε ότι οι περιορισμοί εντός της χώρας θα χαλαρώσουν ακόμη περισσότερο, καθώς ο αριθμός των νέων περιστατικών μόλυνσης μειώνεται και η πίεση στα νοσοκομεία έχει μειωθεί.

Από αύριο, αίρονται οι περιορισμοί σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων σε συγκεντρώσεις εσωτερικών χώρων και θα υπάρξει και μερική χαλάρωση των μέτρων σχετικά με την υποχρεωτικότητα της μάσκας.

 

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα