back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τέλος από 1ης Μαΐου το πιστοποιητικό εμβολιασμού – Υποχρεωτική η μάσκα στα ΜΜΜ

Διαβάστε επίσης

Αίρεται το μέτρο επίδειξης πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης από την 1η Μαΐου, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Επίσης, στα σχολεία οι μαθητές θα προσέρχονται χωρίς self test μετά το Πάσχα, δηλαδή από τις 3 Μαΐου. Μέχρι 31 Μαΐου θα διατηρηθεί το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.

Παραμένει ωστόσο η υποχρεωτικότητα της μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σύμφωνα με εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, την οποία σύμφωνα με πληροφορίες, αποδέχεται η κυβέρνηση.

Τα μέλη της επιτροπής εισηγήθηκαν, ότι η άρση του μέτρου της υποχρεωτικής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου, δεν θα πρέπει να ισχύσει για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το θέμα αναμένεται να ρυθμιστεί σύντομα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Πώς θα γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα

Το Πάσχα θα εορταστεί με τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται ήδη, δηλαδή και με μάσκα σε όλους τους εξωτερικούς χώρους ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Πλεύρης, όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα γίνουν κανονικά, για πρώτη φορά μετά από την έναρξη της πανδημίας.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας από 1ης Μαΐου το πιστοποιητικό εμβολιασμού καταργείται έως 31/08/2022 σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους ωστόσο παραμένει η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους.

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε, ότι φέτος:

Αναλυτικά

Αίρεται το μέτρο επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους κλειστούς και ανοικτούς χώρους από την 01.05.22 έως την 31.08.22.

Από 01.05.22 ορίζεται ένα rapid τεστ την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας.

Από 01.05 έως 31.08 επανέρχεται η λειτουργία όλων των χωρών στο 100%.

Έως 31.05.22 παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

‘Ελενα Μπρέγιαννη, Νίνα Κομνηνού, Newsroom Αθήνα 984

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα