back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο “STEKI 46” – τον πρώτο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης – ο γενικός Διευθυντής του Ευρωπαικού Οργανισμού για τα Ναρκωτικά

Διαβάστε επίσης

Eπίσημη επίσκεψη στο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) του ΟΚΑΝΑ “STEKI 46” πραγματοποίησε την Τετάρτη ο Γενικός Διευθυντής του European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction (EMCDDA) της ΕΕ, κ. Al. Goosdeel.

Η παρουσία του στον ΧΕΧ αποτελεί ιδιαίτερης σημασίας γεγονός για τον ΟΚΑΝΑ και ουσιαστική αναγνώριση της ανάγκης λειτουργίας χώρου εποπτευόμενης χρήσης στην Αθήνα.
Ο ΧΕΧ είναι για την Ελλάδα μία καινοτόμος υπηρεσία στο πλαίσιο της μείωσης της βλάβης από τη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών. Το STEKI 46 αποτελεί και τον πρώτο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης στην Ανατολική Ευρώπη.
Τον κ. Al. Goosdeel υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Ο.ΚΑ.ΝΑ. κ. Αθ. Θεοχάρης, συνοδευόμενος από τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας του ΧΕΧ, παρουσιάζοντας την δομή και τη λειτουργία της.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Goosdeel είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα στελέχη του Χώρου Εποπτευόμενης Χρήσης, μοιραζόμενος μαζί τους την πολυετή και πολύτιμη εμπειρία του από αντίστοιχους χώρους που λειτουργούν σε μεγάλες πρωτεύουσες του εξωτερικού, τις καλές πρακτικές, αλλά και τις δυσκολίες που πιθανόν να ανακύψουν. Επιπλέον σημείωσε την ανάγκη για συστηματική αξιολόγηση και παρακολούθηση των ΧΕΧ στην Ευρώπη, μεταξύ αυτών και της Αθήνας πλέον, ως δείκτη αποτελεσματικότητας των πολιτικών για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων. Ο Χώρος Εποπτευόμενης Χρήσης STEKI 46 θα ενταχθεί στο μεγάλο δίκτυο των ΧΕΧ της Ευρώπης και θα διασυνδεθεί επιστημονικά μέσω του EMCDDA, ώστε να υπάρχει συνεχής ανατροφοδότηση των εξελίξεων, των νέων ουσιών που εισέρχονται στην αγορά, των προβλημάτων που ανακύπτουν και των βέλτιστων πρακτικών που μπορούν να εφαρμοστούν στην καθημερινή πρακτική. Απώτερος στόχος η βελτιστοποίηση των υπηρεσιών των ΧΕΧ της Ευρώπης.
Τέλος, από πλευράς του, ο κ. Goosdeel διατύπωσε την επιθυμία να επανέλθει στο ΧΕΧ της Αθήνας, κατά τη λειτουργία του, κάνοντας ένα follow up με τη διεπιστημονική ομάδα, στα σημεία που συζητήθηκαν κατά τη σημερινή του επίσκεψη.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα