back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Α. Αυγερινός: Έως αύριο στην Οδησσό ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με 50 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας

Διαβάστε επίσης

Στη χαίνουσα πληγή της Ευρώπης στην Ουκρανία, αναμένεται να φτάσει σήμερα ή αύριο, η τέταρτη αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μεταφέροντας 50 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για το δοκιμαζόμενο πληθυσμό.

«Τα φορτηγά μας ξεκίνησαν από την Τρίτη με προορισμό την Οδησσό, μια πόλη με ιδιαίτερη ιστορική σημασία για τον Ελληνισμό. Δεν είναι σίγουρο αν θα καταφέρουμε σήμερα να την προσεγγίσουμε λόγω των δυσκολιών, αλλά θα είμαστε εκεί το αργότερο έως αύριο το πρωί» είπε στον Αθήνα 984 και στον Γιώργο Αποστολίδη,  ο επικεφαλής του ΕΕΣ, Αντώνης Αυγερινός.

Έκανε λόγο για μια τολμηρή όσο κι επικίνδυνη αποστολή επισημαίνοντας παράλληλα τη συγκινητική ανταπόκριση των Ελλήνων από κάθε γωνιά της χώρας, στο προσκλητήριο αλληλεγγύης, προσφοράς και ανθρωπισμού του ΕΈΣ.

Tαυτόχρονα,  αναφέρθηκε στην αποστολή και χρηματικής ενίσχυσης ύψους 400 χιλιάδων ευρώ, με ένα πρώτο ποσό των 200 χιλιάδων, να έχει ήδη φτάσει στους αποδέκτες του. Και δεν είναι μόνον αυτά.

«Στον πρόσφατο τηλεμαραθώνιο που οργάνωσε η ΕΡΤ συγκεντρώσαμε περίπου 360 χιλιάδες ευρώ, για τις ανάγκες του Ερυθρού Σταυρού στην Ουκρανία. Είμαστε παρόντες όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα