back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δ. Μάντζος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Επιτακτική η ανάγκη για τολμηρό πολιτικό σχεδιασμό

Διαβάστε επίσης

Πολλαπλές αναφορές σε μείζονα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας, αλλά και έμμεσες αιχμές για την ανάγκη διατύπωσης ξεκάθαρων πολιτικών θέσεων σε θέματα όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ο εμβολιασμός για την αντιμετώπιση της πανδημίας, περιελάμβανε ο χαιρετισμός που απηύθυνε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάθε κομματικό Συνέδριο αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική διαδικασία τόσο για την εσωκομματική δημοκρατία όσο και για τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις. Ενισχύει την κοινοβουλευτική δημοκρατία και αποσαφηνίζει τις θέσεις των πολιτικών δυνάμεων για όλες τις σύγχρονες προκλήσεις, ανέφερε ο κ. Μάντζος επισημαίνοντας, ότι το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει χώρα σε μια κρίσιμη συγκυρία. Με τις συνέπειες της πανδημίας να συνεχίζονται, με την εμβάθυνση της ενεργειακής κρίσης, και ιδίως με την παράνομη και βάρβαρη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, που έχει προκαλέσει μια τεράστια ανθρωπιστική, οικονομική και γεωπολιτική κρίση.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, έκανε λόγο για κρίσεις πολυεπίπεδες και σύνθετες, που κάνουν ακόμη πιο επιτακτική, όπως σημείωσε με νόημα, την ανάγκη για τολμηρό πολιτικό σχεδιασμό, για ξεκάθαρες θέσεις και αποτελεσματικές λύσεις, στα μεγάλα ζητήματα των πολιτών. Τα κόμματα, πρόσθεσε, οφείλουν να απαντούν με γενναιότητα και καθαρότητα στα διλήμματα που δοκιμάζουν θεμελιώδεις αρχές και αξίες της πολιτικής και κοινωνικής τους υπόστασης.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην πανδημία ο κ. Μάντζος δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι σε ζητήματα όπως ο εμβολιασμός, ως το κύριο αξιόπιστο εργαλείο της επιστήμης για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, οφείλει κάθε πολιτική δύναμη του δημοκρατικού τόξου να είναι απόλυτη και ξεκάθαρη. Όπως επίσης και στην απερίφραστη καταδίκη μιας απάνθρωπης και φονικής εισβολής μιας χώρας σε άλλη κυρίαρχη κι ελεύθερη χώρα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ με φόντο τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία. Επιλογή που θα έπρεπε να είναι μονόδρομος για κάθε πολιτική δύναμη που εκφράζει έναν λαό με νωπά ακόμη τα βιώματα από την τραγωδία της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο και από την ανοχή που έδειξαν τότε οι ισχυροί της γης. Όταν, λοιπόν, ζητάς αλληλεγγύη, οφείλεις να είσαι πρόθυμος και να την προσφέρεις, δήλωσε ο κ. Μάντζος.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ άσκησε κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης με φόντο την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια. Τα αποτελέσματα της νέο-συντηρητικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ γίνονται κάθε μέρα όλο και πιο αισθητά στους Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δ. Μάντζος κατηγορώντας τον πρωθυπουργό, ότι “ακόμη και σήμερα, καθυστερεί εμμονικά να λάβει δραστικά μέτρα. Χρέος των αντιπολιτευόμενων δυνάμεων, πρόσθεσε, είναι να αναδείξουν τις επώδυνες πολιτικές της Κυβέρνησης και να αντιπαραβάλλουν λύσεις και εναλλακτικές με τρόπο τεκμηριωμένο και κοστολογημένο.

“Εμφανείς οι διαφοροποιήσεις μας”

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ έσπευσε να επισημάνει, ότι οι διαφοροποιήσεις είναι εμφανείς τόσο σε ιδεολογικό όσο και σε προγραμματικό επίπεδο. Χάρηκα όμως πραγματικά όταν παρατήρησα το μήνυμα «Αλλαγή» στα συνθήματα του Συνεδρίου, που για την δική μας παράταξη δεν είναι μια απλή λέξη, αλλά γενετικό στοιχείο της πολιτικής μας ταυτότητας, ανέφερε με νόημα ο κ. Μάντζος και συμπλήρωσε: “Θα ήθελα λοιπόν, αν μου επιτρέπετε, ως «παιδί της αλλαγής», να την διαχωρίσω από την παγίδα της «εναλλαγής», της απλής εναλλαγής στους ρόλους της εξουσίας, της τακτικής του «άσπρου-μαύρου» και του «ώριμου φρούτου»”.

Κλείνοντας αφού υπεραμύνθηκε της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ εξέφρασε την ευχή οι εργασίες του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ να αποδώσουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα. Είμαστε εδώ να μελετήσουμε με ενδιαφέρον τα συμπεράσματά σας, ανέφερε ο κ . Μάντζος.

 

Κατερίνα Παπαβασιλείου

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα