back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Σφοδρές μάχες στην Ουκρανία, όπου συμπληρώνονται 50 ημέρες πολέμου.

Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον δέκα τραυματίστηκαν από τις ρωσικές επιθέσεις στο Χάρκοβο της βορειοανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής. «Οι Ρώσοι σκορπούν τον θάνατο, εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον του άμαχου πληθυσμού», κατήγγειλε.

Το κυριότερο πυραυλοφόρο καταδρομικό του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας, το «Μόσχα», υπέστη σοβαρές ζημιές αφού ανατινάχθηκε μέρος των πυρομαχικών στο κατάστρωμά του, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Ουκρανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν νωρίτερα ότι το ρωσικό καταδρομικό χτυπήθηκε από πυραύλους.

 

Πάνω από εκατό πτώματα έχουν βρεθεί στην ουκρανική περιφέρεια Σούμι (βορειοανατολικά) μετά την απόσυρση των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Την ίδια ώρα, νέες απειλές προς την Ουκρανία εξαπολύει η Μόσχα λέγοντας πως θα χτυπήσει και πάλι το Κίεβο, ενώ υποστηρίζει πως είναι «υπό τον έλεγχό της το λιμάνι της Μαριούπολης».

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης Βαντίμ Μποϊτσένκο, δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press ότι από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην πόλη έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 10.000 άμαχοι.

 

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η ανάρτηση στο Twitter του ανταποκριτή του BBC Τομ Μπέιτμαν, ότι οι Ρώσοι έχουν διαταγές να καθαρίσουν στα γρήγορα τη Μαριούπολη από τα πτώματα, για να μπορέσει να γίνει η παρέλαση στις 9 Μαΐου.

 

Πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ύψους 800 εκατ. δολαρίων που θα περιλαμβάνει συστήματα και βλήματα πυροβολικού και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία, ανέρχεται στα 2,5 δισ δολάρια όπως δήλωσε ο Μπάιντεν μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μετά τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό μιλώντας σε δημοσιογράφους έκανε λόγο για «γενοκτονία» στην Ουκρανία.

 

Έντονος εκνευρισμός στη Γερμανία για την άρνηση της Ουκρανίας να υποδεχθεί τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Για «διπλωματική προσβολή» κάνουν λόγο Γερμανοί πολιτικοί οι οποίοι εμφανίστηκαν έντονα ενοχλημένοι, ενώ οι χαρακτηρισμοί για την κίνηση αυτή της ουκρανικής κυβέρνησης ποικίλλουν στο Βερολίνο, όπου γίνεται λόγος ακόμη και για παρέμβαση στα γερμανικά πολιτικά πράγματα.

 

Στις 12 το μεσημέρι η ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου “Δουλειές ξανά” , μετά από αίτημα  ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Σε εφαρμογή τίθεται από 1ης Μαΐου μία νέα σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού, δήλωσε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι χρειάζεται και η συμπόρευση των εργοδοτών.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατηγόρησε μεταξύ άλλων τον πρωθυπουργό, ότι κατέλυσε κάθε έννοια συλλογικής διαπραγμάτευσης, όταν εμείς -όπως είπε- από τον Γενάρη ζητάμε γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

Για αντιγραφή των προτάσεων του ΚΙΝ.ΑΛ. για την κοινωνική στέγη κάνουν λόγο πηγές του κινήματος.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει το δώρο του Πάσχα στους συνταξιούχους και να μην υπάρχει σύνταξη κάτω από τα 650 ευρώ.

Σε ισχύ από σήμερα το εορταστικό ωράριο ενόψει του Πάσχα. Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή.

 

11.293 νέες λοιμώξεις κορονοϊού, ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 65 άνθρωποι, 345 οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Επίσημες απαντήσεις για την κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου κοριτσιού της οικογένειας από την Πάτρα που έφυγε από τη ζωή στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, ζητά με έγγραφό της προς τον ΕΟΦ η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Συνελήφθησαν στο Κερατσίνι από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης δύο άτομα ηλικίας 29 και 32 ετών που φέρονται να είναι μέλη σπείρας που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου, κυρίως σε βάρος ιχθυεμπόρων.

Ανοιχτός στην εφαρμογή προτάσεων που έρχονται από τα κόμματα της αριστεράς και των οικολόγων, δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν μιλώντας σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό.

Ως προς το συνταξιοδοτικό, εμφανίστηκε έτοιμος να αναθεωρήσει τις απόψεις του και να τις «εμπλουτίσει» με προτάσεις που έρχονται τόσο από τα κόμματα της αριστεράς όσο και από τους οικολόγους. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη μεταρρύθμισης της συμφωνίας του Σένγκεν.

Κατηγορία για τρομοκρατία λόγω του ότι στόχευσε πλήθος κόσμου σε μέσο μεταφοράς, αντιμετωπίζει ο 62χρονος Αφροαμερικανός Φρανκ Τζέιμς, δράστης της αιματηρής επίθεσης στο μετρό του Μπρούκλιν.

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ μετά τους αγώνες ρεβάνς απέναντι σε Μπενφίκα και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών: Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ-Βιγιαρεάλ.

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 11 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα