back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Ναι» στην άρση των μέτρων-«Όχι» στη χαλαρότητα από τους Αθηναίους

Διαβάστε επίσης

Θετικά αντιμετωπίζουν οι Αθηναίοι την απόφαση του υπουργείου Υγείας για άρση των μέτρων για τον κορονοϊό από την 1η Μαΐου, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84.

Ορισμένοι, ωστόσο, προειδοποιούν ότι ο περιορισμός των μέτρων δεν θα πρέπει να συνδυαστεί με σημάδια έντονης χαλαρότητας.

Εμπιστοσύνη στις αποφάσεις των ειδικών δείχνει η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σχετικά με τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται από 1η Μαΐου, τόσο με την κατάργηση των self test στα σχολεία για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, όσο και των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης που χρησιμοποιούν οι πολίτες. «Οι επιστήμονες έχουν τον πρώτο λόγο», όπως σχολιάζουν χαρακτηριστικά.

Αυτό που ωστόσο που φοβίζει πολλούς είναι το ενδεχόμενο η άρση των μέτρων να επιφέρει άμεσα χαλαρότητα στην κοινωνία και αντίστοιχα έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού. «Παν μέτρον Άριστον», τονίζουν ορισμένοι, διευκρινίζοντας όλα πρέπει να γίνουν με σύνεση και πολύ προσοχή από τον κόσμο, ιδιαιτέρως δε από τη νεολαία που συνωστίζεται πολλές φορές σε μέρη διασκέδασης.

Τέλος, οι περισσότεροι χαρακτηρίζουν θετικό το γεγονός ότι η άρση των μέτρων συμπίπτει και με την αργία της Πρωτομαγιάς.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα