back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο ΥΠΕΞ της Ιρλανδίας Κόβενι θα επισκεφθεί σήμερα το Κίεβο

Διαβάστε επίσης

Ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Σάιμον Κόβενι θα μεταβεί σήμερα στο Κίεβο, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του, στην πρώτη επίσκεψη ενός υπουργού Εξωτερικών χώρας μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Κόβενι, που είναι και υπουργός Άμυνας, θα συναντηθεί με τους δύο Ουκρανούς ομολόγους του, τον υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα και τον υπουργό Άμυνας Ολέξι Ρέζνικοφ και θα επισκεφθεί περιοχές που έχουν πληγεί άμεσα από τη ρωσική εισβολή.

«Οι συζητήσεις του με την ουκρανική κυβέρνηση θα επικεντρωθούν στον τρόπο με τον οποίο η Ιρλανδία μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει πολιτική και ανθρωπιστική στήριξη στη χώρα και στήριξη στον τομέα της ασφάλειας», επεσήμανε το γραφείο του Κόβενι.

Επίσης θα εξεταστεί πώς το Δουβλίνο μπορεί να «βοηθήσει» την Ουκρανία στην προσπάθειά της να ενταχθεί στην ΕΕ, «η επιβολή περαιτέρω κυρώσεων από την ΕΕ εναντίον της Ρωσίας» και πώς «θα λογοδοτήσει η Ρωσία για τη βίαιη και αδικαιολόγητη εισβολή της».

Η Ιρλανδία έχει προσφέρει 20 εκατομμύρια ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία και τους Ουκρανούς πρόσφυγες στις γειτονικές χώρες και 33 εκ. ευρώ σε μη φονική βοήθεια στον ουκρανικό στρατό μέσω της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα