back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Χ. Αλεφάντης: Μεταμορφώνουμε την Πλατεία Συντάγματος σε γήπεδο ποδοσφαίρου και βάζουμε… γκολ στη φτώχεια

Διαβάστε επίσης

Το Σάββατο 16 Απριλίου, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, η Πλατεία Συντάγματος μεταμορφώνεται σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου προκειμένου να φιλοξενήσει ένα πολύ ξεχωριστό τουρνουά που διοργανώνει το περιοδικό «Σχεδία» για να γιορτάσει τα 15α γενέθλια της Εθνικής Αστέγων.

Ο Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού «Σχεδία», Χρήστος Αλεφάντης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο χαρακτήρα της αυριανής εκδήλωσης και έδωσε το σύνθημα για τη … σέντρα προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν και να βάλουν γκολ στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

«Πάμε να παίξουμε μπάλα και μέσα από αυτή τη διαδικασία να συναντηθούμε, να συνομιλήσουμε και να κάνουμε νίκες και εκτός των τεσσάρων γραμμών που ορίζουν ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. ΄Άλλωστε, η Εθνική Αστέγων είναι πρωτίστως ένα κοινωνικό project και μέσα από τη χαρά του παιχνιδιού θα μιλήσουμε για όλα αυτά που μας ενώνουν», ανέφερε.

Όπως εξήγησε, στην πλατεία Συντάγματος θα στηθεί ένα γήπεδο 5Χ5 και από εκεί, σε ένα μεγάλο «οικογενειακό δίτερμα», πέραν του Αθήνα 9.84 που θα συμμετάσχει και με δική του ομάδα αλλά και θα «ντύσει» μουσικά την εκδήλωση, θα παρελάσουν διάφορες ομάδες όπως της Προεδρίας της Δημοκρατίας, της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης αλλά ομάδες από δομές αλληλεγγύης . Παράλληλα, για όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει στο τουρνουά θα υπάρχει και ο απαραίτητος εξοπλισμός.

«Ο αθλητισμός και ειδικά το ποδόσφαιρο, έχει πάντα αυτήν την μοναδική ιδιότητα να κάνει τις ζωές μας καλύτερες. Το γήπεδο του Ρουφ που μας παραχωρεί ο Δήμος Αθηναίων είναι η αθλητική μας εστία. Εκεί συναντιόμαστε κάθε Κυριακή. Δε μας ενδιαφέρει ο ποδοσφαιριστής. Μας νοιάζει ο άνθρωπος και πως μια τέτοια διαδικασία θα ωφελήσει τον ίδιο τον άνθρωπο να κάνει νίκες ζωής», υπογράμμισε ο κ. Αλεφάντης.

Πρόσθεσε ότι «στην οδό Κολοκοτρώνη 56, οι άνθρωποι της Σχεδίας θα είναι έτοιμοι να καλοδεχτούν τους επισκέπτες και να δώσουν μια συνέχεια στη γιορτή που θα ξεκινήσει από το πρωί».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα