back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μ. Βορίδης: Ο στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία στις βουλευτικές εκλογές

Διαβάστε επίσης

Ο στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία στις βουλευτικές εκλογές, τόνισε απόψε στην Πάτρα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης εξηγώντας, ότι «πιθανότατα δεν θα μπορέσει να υπάρξει αυτοδυναμία με την απλή αναλογική στις πρώτες εκλογές και επομένως έχουμε ξεκαθαρίσει ότι θα πάμε στις δεύτερες εκλογές, όπου θα υπάρχει διαφορετικό εκλογικό σύστημα».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον αν υπάρχει ενδεχόμενο χρονικής μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών σε περίπτωση που διενεργηθούν οι βουλευτικές εκλογές την άνοιξη του 2023, ο υπουργός Εσωτερικών είπε, ότι «είναι κάτι, το οποίο δεν το εξετάζουμε».

Ο Μάκης Βορίδης μίλησε σε εκδήλωση που οργάνωσε στα γραφεία της στην Πάτρα η διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφέρειας Αχαΐας της Ν.Δ., όπου παρέστησαν τοπικά στελέχη του κόμματος. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Μάκης Βορίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά για αυτό το οποίο, όπως είπε, «κάνουμε στο δημόσιο τομέα», λέγοντας τα εξής: «Αυτή την στιγμή το κράτος έχει 1.500 ψηφιοποιημένες διαδικασίες και όταν ξεκινήσαμε είχε μόνο 300. Ο πολίτης σήμερα εξυπηρετείται ψηφιακά. Ο ψηφιακός λοιπόν μετασχηματισμός του κράτους γίνεται επί κυβέρνησης Ν.Δ.»

Αναφερόμενος στην διοικητική μεταρρύθμιση είπε, ότι «επί κυβερνήσεως της ΝΔ ψηφίστηκαν μέσα σε δυόμισι χρόνια 13 νόμοι», κατηγορώντας ταυτόχρονα τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «επί των ημερών της δικής του διακυβέρνησης ψηφίστηκαν μόνο τρεις νόμοι, εκ των οποίων εφαρμόστηκε μισός νόμος». Επίσης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ «για εξοντωτική φορολογική πολιτική που εφάρμοσε ως κυβέρνηση» προσθέτοντας, ότι «και τώρα στο πρόγραμμά του μιλάει για την επιβολή νέων φόρων».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στην Πολιτική Προστασία επισημαίνοντας, ότι «την πήραμε μετά την τραγωδία στο Μάτι ως μία Γραμματεία στο Υπουργείο Εσωτερικών με 37 άτομα και στη συνέχεια την κάναμε υφυπουργείο και υπουργείο όπου σήμερα υπηρετούν εκεί 537 άτομα, την ενισχύσαμε και της δώσαμε συντονιστικά χαρακτηριστικά».

Μιλώντας για την ακρίβεια είπε, ότι «είναι ένα μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα» σημειώνοντας, ότι «εμείς έχουμε ήδη δώσει 4 δισεκατομμύρια ευρώ και θα συνεχίσουμε να δίνουμε για να καλυφθούν οι απώλειες των νοικοκυριών». Επίσης ανέφερε, ότι «περιμένουμε μέτρα σε συνολικό επίπεδο από την Ευρώπη, αλλά παίρνουμε και πρωτοβουλίες, προκειμένου να ελέγξουμε το κύμα ακρίβειας και να στηρίξουμε τους πολίτες».

Όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Μάκης Βορίδης είπε, ότι «η Ελλάδα πήρε μία ξεκάθαρη θέση, όπως όλος ο λεγόμενος δυτικός κόσμος, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ΟΗΕ, και καταδίκασε απερίφραστα την ρωσική εισβολή».

Απευθυνόμενος προς τα στελέχη του κόμματος τόνισε, ότι «πρέπει να είμαστε πολύ υπερήφανοι για τις ιδέες μας, για τις αξίες μας, για την παράταξή μας, για την Δεξιά στην οποία ανήκουμε, για τους αγώνες μας, για την ταυτότητά μας και έτσι να πάμε προς τις εκλογές και έτσι να υπερασπιστούμε το έργο της κυβέρνησής μας».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα