back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός του ευρύτερου προοδευτικού χώρου στην Ελλάδα και ισχυρή δύναμη στην Ευρώπη

Διαβάστε επίσης

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σύγχρονο κόμμα της αριστεράς το οποίο ταυτόχρονα είναι ο κορμός του ευρύτερου προοδευτικού χώρου στην Ελλάδα αλλά και μια από τις ισχυρότερες δυνάμεις στην Ευρώπη» τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος, τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο.

Σχολιάζοντας τα μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας ως αναγκαία, όπως αύξηση του κατώτατου μισθού και επαναφορά της 13ης σύνταξης, ανέφερε ότι  «ήδη αυτά εφαρμόζονται από πολλές κυβερνήσεις» και επέμεινε πως τα «υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας φτάνουν το 1,5 δισ. ευρώ»

«Για την αύξηση του κατώτατου μισθού υπάρχει και Ευρωπαϊκή οδηγία που λέει το αυτονόητο -το οποίο όμως είναι εναντίον της νεοφιλελεύθερης προσέγγισης της κυβέρνησης Μητσοτάκη-  ότι δηλαδή η αύξηση του κατώτατου μισθού έρχεται να στηρίξει και τον κόσμο της εργασίας, την περίοδο της κρίσης και ταυτόχρονα να αυξήσει τη ζήτηση και να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» τόνισε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενη στην εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα για μείωση κατά 50% στους λογαριασμούς ρεύματος και που θα βρεθούν τα χρήματα, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είπε: «Τα χρήματα θα βρεθούν με τη φορολόγηση αυτής της αισχροκέρδειας που αρνείται ο κ. Μητσοτάκης να κάνει. Από τις εταιρίες δηλαδή που έχουν αυτά τα τεράστια υπερκέρδη. Υπερκέρδη φυσικά έχει και η ΔΕΗ γιατί η ΔΕΗ από την ώρα που ιδιωτικοποιήθηκε είναι μέτοχος της αισχροκέρδειας» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «έχουμε κάνει έναν πρόχειρο υπολογισμό ότι αυτή η αισχροκέρδεια στη ενέργεια είναι 1,5 δις.

Τέλος, σχολιάζοντας τη πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για επαναφορά της 13ης σύνταξης η κ. Ξενογιαννακοπούλου επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή το 1 δις πού είχε ήδη υπολογιστεί για τη 13η σύνταξη και είχε δοθεί το ’19, ο κ. Μητσοτάκης το πήρε από εκεί και το έβαλε για να καλύψει τα κενά του συστήματος επικουρικής ασφάλισης που παραδίδει στους ιδιώτες επενδυτές. Εμείς λοιπόν θα καταργήσουμε αυτή τη νομοθεσία και αντί αυτά τα χρήματα να πάνε να καλύψουν τα κενά της ιδιωτικοποίησης θα αποδοθούν πάλι στους συνταξιούχους».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα