back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σταϊκούρας στο συνέδριο ιχθυοκαλλιέργειας: Θα χρηματοδοτήσουμε νέα επενδυτικά σχέδια 

Διαβάστε επίσης

Την υποβολή νέων επενδυτικών σχεδίων για την ανάπτυξη της ιχθυοκαλλιέργειας στη χώρα μας ζήτησε από τους φορείς και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας ώστε να χρηματοδοτηθούν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης,των τραπεζών αλλά και του ΕΣΠΑ.

Μιλώντας στο συνέδριο ιχθυοκαλλιέργειας ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας ως έναν από τους πιό δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους στον πρωτογενή τομέα καθώς παρουσιάζει έντονα εξαγωγικό χαρακτήρα…

“Για να γίνει όμως πράξη η περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας,ανέφερε ο κ.Σταικούρας απαιτούνται βιώσιμα επενδυτικά σχέδια, τα οποία θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση.

Χρηματοδότηση, η οποία μπορεί να διασφαλιστεί μέσα από:

1ον. Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αναμένεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες η υλοποίηση δράσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για επενδύσεις στον τομέα της υδατοκαλλιέργειας.

2ον. Τραπεζικό Σύστημα

Ως Κυβέρνηση, έχουμε στηρίξει έμπρακτα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, μέσα από τη μείωση των «κόκκινων» δανείων, την αύξηση των καταθέσεων και τη μείωση του κόστους δανεισμού τους.

Οφείλουν, να προχωρήσουν σε ακόμη πιο γενναία πιστωτική επέκταση.

3ον. ΕΣΠΑ 2021-2027

455 εκατ. ευρώ μπορούν να διατεθούν μέσω του νέου Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας, Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας (ΕΤΘΑΥ), το οποίο στηρίζει ιδιαίτερα τους νέους αλιείς και προωθεί τη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια. “

Θάνος Πασχάλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα