back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στρατηγική σύμπραξη Δ. Αθηναίων με το Πάντειο Πανεπιστήμιο για πρότυπες λύσεις και ανάδειξη της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Στη σύμπραξη με ένα ακόμη σημαντικό πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας, το Πάντειο, προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων, προκειμένου οι δύο φορείς να συνεργαστούν σε εμβληματικές δράσεις που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αθηναϊκή κοινωνία, στο περιβάλλον, αλλά και στην ίδια την πόλη.

Η συνεργασία επισφραγίστηκε με ένα μνημόνιο, το οποίο υπογράφηκε ανάμεσα στον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και στην Πρύτανι του Παντείου, καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα ενισχύσουν την επιστημονική τους συνεργασία μέσα από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ερευνητικής εμπειρίας σε ζητήματα που αφορούν την ποιότητα ζωής στην Αθήνα.

«Ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει να «ανοίγει» πεδίο συνεργασίας με τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα, προς όφελος της πόλης. Αυτές οι συμπράξεις δεν είναι θεωρητικές και δεν περιορίζονται σε ένα χαρτί με υπογραφές. Είναι ουσιαστικές και απαραίτητες, διότι ανοίγουν τους ορίζοντές μας, και μάς βοηθούν, μέσα από πολύτιμη τεχνογνωσία σε καίριους τομείς, να κάνουμε την πόλη καλύτερη για τους Αθηναίους. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την Πρύτανι του Παντείου για αυτή τη συνεργασία», σημειώνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Από την πλευρά της, η Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου, τονίζει: «Το Πάντειον Πανεπιστήμιο, ως ακαδημαϊκό ίδρυμα που ανήκει στον αστικό ιστό της Αθήνας, αναπτύσσει μια στρατηγική συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων για τη διοργάνωση κοινών εκπαιδευτικών δράσεων, εκδηλώσεων δημόσιου χαρακτήρα, καθώς και έργων προς όφελος των φοιτητών και φοιτητριών του. Κοινός μας στόχος είναι η αναζωογόνηση της σχέσης των πολιτών με την εμπειρία της πόλης, η ενίσχυση των πολιτικών συμπερίληψης και συμμετοχής και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής».

Η συνεργασία περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη πρότυπων λύσεων για πράσινες, βιώσιμες, κλιματικά ουδέτερες, ανθεκτικές και καινοτόμες πόλεις. Στην κατάθεση προτάσεων για την αστική αναζωογόνηση και αναβάθμιση του δημόσιου χώρου θα έχουν δυνατότητα συμμετοχής και οι κάτοικοι της Αθήνας, ενώ θα αξιοποιηθεί και η συμμετοχή του Δήμου Αθηναίων στα διεθνή Δίκτυα Πόλεων, όπως το Δίκτυο C40 και το Δίκτυο 100 Resilient Cities.

Προβολή του προορισμού, καινοτομία και επιχειρηματικότητα

Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής και του Athens Partnership θα συνεργαστεί με το Πάντειο για την ανάπτυξη προγραμμάτων στρατηγικής επικοινωνίας (branding) και ψηφιακού μάρκετινγκ, με στόχο την προβολή της Αθήνας ως ελκυστικού προορισμού για κατοίκους, επισκέπτες, επιχειρηματίες και επενδυτές.

Οι δύο φορείς θα συνεργαστούν και στα πεδία της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας μέσα από νέες ιδέες, ανταλλαγή τεχνογνωσίας, διεθνείς συνέργειες, δικτύωση και συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Οι φοιτητές του πανεπιστημίου θα μπορούν να συμμετάσχουν στο Digital Lab, το Εργαστήριο Ανάπτυξης Ψηφιακών Λύσεων του Δήμου Αθηναίων, με σκοπό τον σχεδιασμό καινοτόμων ψηφιακών λύσεων και πιλοτικών εφαρμογών για νέα προϊόντα και υπηρεσίες, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

Η σύμπραξη επεκτείνεται και στον τομέα του πολιτισμού. Ο Δήμος Αθηναίων θα συνεργαστεί με τη Χορωδία του Παντείου για τη διοργάνωση κοινών εκπαιδευτικών δράσεων και εκδηλώσεων δημόσιου χαρακτήρα.

Ταυτόχρονα, ο δήμος θα δώσει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του πανεπιστημίου στους εποπτευόμενους φορείς του, ενώ το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Παντείου θα δημιουργήσει προγράμματα εκπαίδευσης αιχμής για τα στελέχη του Δήμου Αθηναίων και των φορέων του.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα