back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συρία: Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κοντά στη Δαμασκό

Διαβάστε επίσης

Το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή, το βράδυ της Πέμπτης, κοντά στη Δαμασκό, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας (SANA).

«Μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε ορισμένες θέσεις κοντά στη Δαμασκό», ανέφερε το SANA, συμπληρώνοντας ότι ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις σε αυτήν την περιοχή.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων δεν ανέφερε θύματα από την επίθεση.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε επίθεση κατά στρατιωτικών στόχων στα νοτιοδυτικά της Δαμασκού.

Από την έναρξη του πολέμου στη Συρία, το 2011, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές στη γειτονική του χώρα, βάζοντας στο στόχαστρο θέσεις του συριακού στρατού, των ιρανικών δυνάμεων και της Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ σπανίως σχολιάζει τις επιθέσεις του στο συριακό έδαφος, αλλά έχει υπογραμμίσει κατ’ επανάληψη ότι δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να επεκτείνει την επιρροή του στη Συρία.

Ο πόλεμος στη Συρία έχει προκαλέσει μέχρι σήμερα σχεδόν 500.000 θανάτους, έχει καταστρέψει τις υποδομές της χώρας και έχει εκτοπίσει εκατομμύρια ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα