back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Τελεσίγραφο στους ουκρανούς στρατιώτες που εξακολουθούν να μάχονται στην πολιορκημένη Μαριούπολη να καταθέσουν τα όπλα τους, έως τη μία μετά το μεσημέρι, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους, έδωσε το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας.

Κατά τη Μόσχα, οι εναπομείναντες υπερασπιστές της Μαριούπολης -Ουκρανοί και ξένοι- έχουν αποκλειστεί στη χαλυβουργία Azovstal. Η έναρξη της παράδοσης θα υποδεικνύεται με ύψωση σημαιών, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο: «Από τη ρωσική πλευρά – κόκκινη σημαία. Από την ουκρανική πλευρά – λευκή σημαία, σε όλη την περίμετρο της χαλυβουργίας.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι «εσκεμμένα προσπαθεί να εξοντώσει τους πάντες» στη Μαριούπολη, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνησή του βρίσκεται σε επαφή με τους υπερασπιστές της πόλης. Ωστόσο, δεν αντέκρουσε τον ισχυρισμό της Μόσχας ότι δεν υπάρχουν πλέον ουκρανικές δυνάμεις στον αστικό ιστό.

Την Μεγάλη Τετάρτη θα λάβουν χαμηλοσυνταξιούχοι, ανασφάλιστοι, υπερήλικες και ΑμεΑ το επίδομα των 200 ευρώ, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του του στο twitter o Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπερψηφίστηκε από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από την κομματική βάση. Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται σήμερα με ομιλία του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Ανοιχτά θα είναι σήμερα τα καταστήματα στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου. Τα εμπορικά καταστήματα, θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ πολυκαταστήματα και αλυσίδες πολυκαταστημάτων θα κλείσουν στις 8 το βράδυ.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες και δύο ποδοπατήθηκαν, σε επεισόδιο με πυροβολισμούς μέσα σε εμπορικό κέντρο της Κολούμπια, στη Νότια Καρολίνα. Η τοπική αστυνομία, προχώρησε σε τρεις προσαγωγές υπόπτων και απέδωσε το περιστατικό σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ ενόπλων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ως τη μία μετά το μεσημέρι σε λεωφόρους και οδούς των Δήμων Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου, λόγω της διεξαγωγής του 13ου Διεθνή Ποσειδώνιου Ημιμαραθωνίου δρόμου. Συγκεκριμένα θα υπάρχει σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Γλυφάδα, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, μεταξύ Συγγρού και Αμφιθέας, και στην Παλαιά παραλιακή μεταξύ της οδού Ιωάννου Φιξ και της νέας παραλιακής.

Στον τελικό του Μόντε Κάρλο προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος επικράτησε με 2-0 σετ του Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Ο Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει σήμερα, στον τελικό, τον Ισπανό Αλεχάντρο Φοκίνα.

Και ο καιρός

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει από το μεσημέρι με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις. Τοπικές βροχές και στην Αττική. Θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα