back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζουν τα αεροπορικά πλήγματα με στόχο την πολιορκημένη Μαριούπολη, οι ρωσικές δυνάμεις, ανακοίνωσε σήμερα το ουκρανικό γενικό επιτελείο, ενώ η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης δήλωσε πως δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί σήμερα συμφωνία με τη Μόσχα για να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση αμάχων.

Επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ζητώντας να διερευνήσει τη διάπραξη εγκλημάτων στην Μαριούπολη και στα χωριά Σαρτανά και Βολνοβάκα, όπου στην αρχή του πολέμου υπήρχαν θύματα ομογενείς, όπως αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Καθημερινή”.

Μία μετανάστρια ανασύρθηκε χθες βράδυ νεκρή από περιοχή του Έβρου κοντά στο Σουφλί και όπως διαπιστώθηκε έφερε τραύμα στην πίσω δεξιά θωρακική χώρα. Μεταφέρθηκε για νεκροψία νεκροτομή και σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή, η αιτία θανάτου είναι πυροβολισμός από πολύ κοντινή απόσταση, συγκεκριμένα μερικά εκατοστά, με χρήση όπλου μικρού διαμετρήματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας χθες συνοριακοί φύλακες εντόπισαν ομάδα ατόμων να επιβιβάζεται από την απέναντι όχθη σε πλαστική βάρκα με σκοπό την παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Προκειμένου να αποτραπεί η διέλευση, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση φακών και φωνητικών προειδοποιήσεων, ωστόσο εκείνη τη στιγμή από την απέναντι πλευρά ακούστηκαν πυροβολισμοί. Όταν η βάρκα κατέφθασε στην ελληνική όχθη, πέντε από τους μετανάστες αποβιβάστηκαν, ενώ οι υπόλοιποι επέστρεψαν πίσω. Οι τέσσερις από αυτούς κατάφεραν να φτάσουν στη στεριά κολυμπώντας ενώ η γυναίκα παρέμεινε να επιπλέει στο νερό και όταν οι αστυνομικοί την ανέσυραν με δυσκολία, διαπίστωσαν τον θάνατό της. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Στη σύλληψη δύο Τούρκων υπηκόων, που δεν είχαν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, προχώρησε το κεντρικό λιμεναρχείο Καρύστου. Οι δύο άνδρες, ηλικίας 32 και 33 ετών, είχαν αναχωρήσει με μηχανοκίνητο ανεμόπτερο από την περιοχή της Σμύρνης, ωστόσο το ανεμόπτερο έπεσε λόγω έλλειψης καυσίμων στη θαλάσσια περιοχή «Μπούρος» της Καρύστου. Όπως ανέφεραν οι ίδιοι, είχαν ξεκινήσει από την Τουρκία με σκοπό να έρθουν στην Αθήνα και στη συνέχεια να μεταβούν σε χώρα του εξωτερικού. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Καρύστου για παροχή των πρώτων βοηθειών, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα ως τις 6 το απόγευμα, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου. Πολυκαταστήματα και αλυσίδες πολυκαταστημάτων θα κλείσουν στις 8 το βράδυ.

Με την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τις ψηφοφορίες για το κείμενο των θέσεων, του καταστατικού και της πολιτικής απόφασης, ολοκληρώνονται το απόγευμα, οι τετραήμερες εργασίες του 3ου συνεδρίου του κόμματος.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ στις 7 και μισή παίζουν Άρης – ΠΑΟΚ και στις 9 και μισή Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ, στις 3 και μισή παίζουν Ατρόμητος – ΟΦΗ και στις 5 και τέταρτο Λαμία – Ιωνικός.

Στο τένις, τον Ισπανό Αλεχάντρο Φοκίνα θα αντιμετωπίσει στις 3.30 ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον σημερινό τελικό του Μόντε Κάρλο.

Και ο καιρός

Πρόσκαιρη επιδείνωση παρουσιάζει από το μεσημέρι, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις. Τοπικές βροχές και στην Αττική. Θερμοκρασία από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα