back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Κρίσιμες ώρες για την τύχη της Μαριούπολης όπου οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τον ανηλεή βομβαρδισμό, με τους Ουκρανούς να αντιστέκονται ηρωικά, οχυρωμένοι σε εργοστάσιο χάλυβα.

Οι ουκρανικές δυνάμεις στη Μαριούπολη δεν έχουν παραδοθεί στον ρωσικό στρατό και εξακολουθούν να μάχονται αψηφώντας μια ρωσική απαίτηση να παραδοθούν, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ σε συνέντευξή του στο ABC.

Την ίδια ώρα επιθέσεις της Ρωσίας έχουν ενταθεί στην ανατολική Ουκρανία, με σφοδρούς βομβαρδισμούς και στις νότιες περιοχές του Μικολάιβ και της Χερσώνας, σύμφωνα με ουκρανούς στρατιωτικούς και περιφερειακούς αξιωματούχους. Παράλληλα ρωσική επιδρομή στο Χάρκοβο προκάλεσε το θάνατο τριών αμάχων και τον τραυματισμό άλλων 13, σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης.

Σε συνέντευξη του στο CNN ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι ο στρατός της Ουκρανίας είναι έτοιμος να πολεμήσει τον στρατό της Μόσχας στην περιοχή του Ντονμπάς σε μια μάχη που,, θα μπορούσε να επηρεάσει την πορεία όλου του πολέμου. Ο Ουκρανός πρόεδρος επεσήμανε ότι η χώρα του δεν έχει καμία εγγύηση ότι η Ρωσία δεν θα προσπαθήσει ξανά να καταλάβει το Κίεβο εάν καταφέρει να καταλάβει το Ντονμπάς

Πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ζήτησε για άλλη μία φορά ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του 3ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

“Ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας γιατί έχουμε καθαρό εναλλακτικό σχέδιο για να ανασάνει η κοινωνία και η χώρα” ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας τις εργασίες του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο χαρακτήρισε αφετηρία για τη νέα πολιτική αλλαγή . Ωστόσο προέκυψαν διαδικαστικές διαφωνίες στο Συνέδριο κατά τη διάρκεια των ψηφοφοριών για τις αλλαγές στο καταστατικό. Ορισμένα μέλη έθεσαν ζήτημα για συγκεκριμένες καταστατικές αλλαγές, μεταξύ των οποίων και εκείνη που αφορά τον τρόπο εγγραφής νέων μελών στο κόμμα.

«Ο αποκρουστικός σε πολιτικό περιεχόμενο και ξεπερασμένος από τις παγκόσμιες εξελίξεις σημερινός λόγος του κ. Τσίπρα είναι η τρανότερη απόδειξη ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί να προσφέρει το ελάχιστο στην πατρίδα και την κοινωνία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , Γιάννης Οικονόμου σχετικά με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μείωση εξακολουθεί να καταγράφεται στον αριθμό νέων κρουσμάτων κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 5.673 νέες μολύνσεις . 313 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ενώ 50 ασθενείς έχασαν την μάχη με τη νόσο.

Μέχρι την Κυριακή 1 Μαΐου 2022 παρατείνεται η αεροπορική οδηγία πτήσεων εξωτερικού με τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα, που έχει ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19.

Συνεχίζεται η αποχή των συμβολαιογράφων ως τις 4 Μαΐου από τη σύνταξη συμβολαίων για μεταβιβάσεις ακινήτων , καθώς ισχύει η απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, που είχε αποφασίσει την αποχή για την ικανοποίηση αιτημάτων του κλάδου.

Στη Διεθνή επικαιρότητα

Τουλάχιστον 443 οι νεκροί από τις πλημμύρες που έπληξαν τη Νότια Αφρική κυρίως στην περιοχή του Ντέρμπαν, μια πόλη-λιμάνι 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων στην ανατολική ακτή, σύμφωνα με νέο σημερινό απολογισμό των τοπικών αρχών, με δεκάδες ανθρώπους να φέρονται ακόμη ως αγνοούμενοι.Οι βροχές συνεχίζονται σε ορισμένες περιοχές αλλά δεν είναι τόσο σημαντικές όσο τις προηγούμενες ημέρες.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι και πάλι ο μεγάλος νικητής στον τελικό του Μόντε Κάρλο. Ο Έλληνας τενίστας κέρδισε τον Ισπανό Αλεχάντρο Φόκινα στον τελικό του τουρνουά του Μόντε Κάρλο με 2-0 σετ. Με αυτό τον τρόπο, ο Έλληνας πρωταθλητής διατήρησε τον τίτλο του, αφού και την περυσινή χρονιά είχε κατακτήσει το συγκεκριμένο τουρνουά

Στην 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ…

Άρης – ΠΑΟΚ 1-0 στο 35’

στις 9 και μισή Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.

Και ο καιρός…

Στην Αττική για αύριο νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και πιθανόν τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Θερμοκρασία από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα