back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αντίθετο δηλώνει το ΚΚΕ με τη λειτουργία Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης του ΟΚΑΝΑ

Διαβάστε επίσης

«Η λειτουργία του Χώρου Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) του ΟΚΑΝΑ, στο κέντρο της Αθήνας, είναι ένα ακόμα βήμα προς τη διάλυση της Πρόληψης, της Θεραπείας και της Κοινωνικής Επανένταξης των χρηστών και των εξαρτημένων από ψυχοδραστικές ουσίες, επισημαίνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «για τη λειτουργία του ΧΑΧ, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, προσθέτει το ΚΚΕ, υλοποιεί σήμερα τις νομοθετικές ρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους ΧΕΧ, που υπερψηφίστηκαν από όλα τα υπόλοιπα κόμματα το 2019, εν ονόματι δήθεν της «μείωσης της βλάβης», ταυτόχρονα όμως στρώνοντας το έδαφος να νομιμοποιηθεί στην κοινωνική συνείδηση, ότι η χρήση και η εξάρτηση από ναρκωτικά δεν είναι πρόβλημα, απλά δεν πρέπει να είναι ορατή».

«Τόσο η διεθνής πείρα από τους 89 ΧΕΧ που λειτουργούν σε 8 χώρες της Ευρώπης, όσο και η εγχώρια πείρα από τη λειτουργία στη χώρα μας του Εποπτευόμενου Σταθμού Ελεύθερης Χρήσης «Οδυσσέας», που λειτούργησε (10/2013 – 8/2014) με ευθύνη του ΟΚΑΝΑ δείχνει, ότι ούτε η χρήση και οι θάνατοι μειώθηκαν, ούτε οι «πιάτσες» άδειασαν. Αντιθέτως, σήμερα έχει πολλαπλασιαστεί η χρήση και η εξάρτηση από ψυχοδραστικές ουσίες, αυξάνεται διαρκώς το ποσοστό της πολυτοξικομανίας, μειώνεται διαρκώς η ηλικία πρώτης επαφής και εξάρτησης από ναρκωτικά.

Η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση της Πρόληψης και των «στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων», σε συνδυασμό με την ενίσχυση των πολιτικών «διαχείρισης της βλάβης», θα μειώσουν ακόμα περισσότερο το ατομικό και κοινωνικό κίνητρο για θεραπεία και αυτό είναι που θα υπηρετήσουν και οι ΧΕΧ» προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος και τονίζει καταλήγοντας:

«Το ΚΚΕ δεν στέκεται μοιρολατρικά απέναντι στο κοινωνικό φαινόμενο της τοξικομανίας. Αντιπαλεύει τις πολιτικές που στοχεύουν αποκλειστικά δήθεν στη «μείωση της βλάβης» από τα ναρκωτικά.

Διεκδικεί πρόληψη – θεραπεία – κοινωνική επανένταξη – έρευνα, που θα έχουν στο επίκεντρο τις αιτίες του φαινομένου της τοξικοεξάρτησης και την επίδραση που έχουν στη ζωή του κάθε ανθρώπου ως κοινωνικού όντος.

Η στάση απέναντι στα ναρκωτικά είναι στάση απέναντι στη ζωή και το μέλλον, στο πού «τοποθετεί» καθένας τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Έχουμε μέτωπο ενάντια σε ό,τι βάζει σε κίνδυνο το μυαλό και την ψυχή, σε ό,τι αφήνει τον άνθρωπο χωρίς απαιτήσεις από την ζωή.

Για αυτό παλεύουμε για μια ζωή ΟΛΟΚΛΗΡΗ και ΟΧΙ με ΔΟΣΕΙΣ».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα