back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

63 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από τον κορονοιό, 307 οι διασωληνωμένοι ασθενείς, 3.868 τα νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ  το πρωτόγνωρο σκηνικό που έχει στηθεί στην Σανγκάη, δεν κρύβει κάποιο ανησυχητικό επιστημονικό δεδομένο, όπως μία νέα μετάλλαξη του ιού, αλλά την επιμονή στην υιοθέτηση της στρατηγικής της «μηδενικής διασποράς» που ακολουθήθηκε εξαρχής στην Κίνα.

Την ίδια ώρα, η μείζονα Ολομέλεια του ΣτΕ, με σημερινή προδικαστική απόφασή της, αναβάλει την έκδοση οριστικής απόφασης για το ζήτημα του προστίμου για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών και καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς να καταθέσουν στοιχεία μέχρι τις 6 Μαΐου, προκειμένου το δικαστήριο να εκδώσει  την οριστική απόφασή του. 

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, έχει ανακοινώσει, ότι από τις 15 Απριλίου καταργείται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους.

Τη διεξαγωγή παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής για τον Covid-19 στις 12 Μαΐου ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο ένας ασυνήθιστα υψηλός αριθμός περιπτώσεων οξείας ηπατίτιδας, αγνώστου αιτιολογίας, σε παιδιά, ηλικίας κυρίως 2 έως 5 ετών. Σε παιδιά ηλικίας έως 10 ετών συχνά παρατηρήθηκαν γαστρεντερικά συμπτώματα, συνήθως έμετοι, που προηγήθηκαν του ίκτερου. Σε εγρήγορση καλεί τους παιδιάτρους ο ΕΟΔΥ.

 

Στο “μέτωπο” της Ουκρανίας, 

Το Κρεμλίνο κατηγορεί την Ουκρανία, ότι άλλαξε τη στάση της έναντι ζητημάτων τα οποία είχαν ήδη συμφωνηθεί, στο πλαίσιο των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με το Reuters, ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε, πάντως, σε εκπροσώπους του Τύπου, ότι οι επαφές συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο, εντός της διαπραγματευτικής διαδικασίας. 

Νωρίτερα ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε, ότι οι δυτικές χώρες έβαλαν αυτογκόλ επιβάλλοντας κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι οποίες έχουν οδηγήσει στην επιδείνωση της οικονομίας στη Δύση. Όσον αφορά την κατάσταση στη Ρωσία ανέφερε, ότι ο πληθωρισμός σταθεροποιείται και ότι η λιανική ζήτηση έχει εξομαλυνθεί. Τόνισε, επίσης, ότι η χώρα του θα πρέπει να επιταχύνει τη διαδικασία χρήσης των εθνικών νομισμάτων στο εξωτερικό εμπόριο, υπό τις νέες συνθήκες.

Εν τω μεταξύ,

Συνεχίζεται το ρωσικό “σφυροκόπημα” σε ουκρανικές πόλεις, μεταξύ των οποίων το Λβιβ, το Χάρκοβο και το Κίεβο. Η Ρωσία δεν ελέγχει ακόμη πλήρως τη Μαριούπολη, δηλώνει το Κίεβο, καλώντας τη Μόσχα να διευκολύνει την ανάπτυξη ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου για απομάκρυνση από τη Μαριούπολη κι ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου από το  εργοστάσιο χαλυβουργίας, την τελευταία σημαντική περιοχή ουκρανικής αντίστασης.

Ο Πρόεδρος Πούτιν απένειμε τιμητικό τίτλο για «ηρωισμό» στην 64η μηχανοκίνητη ταξιαρχία τυφεκιοφόρων, η οποία κατηγορείται από το Κίεβο ότι συμμετείχε σε σφαγές που διαπράχθηκαν στην Μπούτσα. Ο Πούτιν υπέγραψε, σύμφωνα με το Κρεμλίνο διάταγμα, με το οποίο απονέμεται ο «επίτιμος τίτλος Φρουράς» στην ταξιαρχία, λόγω του «ηρωισμού και της επιμονής, της αποφασιστικότητας και του θάρρους» των ανδρών της.

Μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. 

Όσον αφορά τις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα ο κ. Οικονόμου επανέλαβε, ότι “αν δεν υπάρξει τελικά ευρωπαϊκή λύση, η κυβέρνηση θα εφαρμόσει ένα πρόσθετο και μεγαλύτερο σχέδιο πιο αποφασιστικής στήριξης για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος”. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, έχει ήδη προτείνει στην Κομισιόν έναν μηχανισμό διατίμησης στη χονδρεμπορική αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος, ένα σχέδιο με ορίζοντα εφαρμογής 6 μηνών από τον Ιούνιο και κόστος με τα έως τώρα δεδομένα περί τα 4 δις ευρώ. 

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το σχέδιο θα ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό, χωρίς να προσδιορίσει, πάντως, εάν αυτό θα συμβεί πριν από την Σύνοδο Κορυφής του Μαϊου. Υπογράμμισε, επίσης, ότι και τον Μάιο, αλλά και για όσο κρατά το πρόβλημα στην ενέργεια, θα υπάρξει στήριξη για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο.  

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η δημοσιοποίηση της είδησης για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργοπούλου, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και από ποια πρόσωπα έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της παραβίασης τηλεφωνικού απορρήτου.

Την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ, προκάλεσαν αναφορές  σχετικά με ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες που βεβαίωναν, ότι κατηγορούμενοι σε υποθέσεις ναρκωτικών είναι τοξικομανείς με αποτέλεσμα να πέφτουν στα « μαλακά».

Η διενέργεια της έρευνας, η οποία ανατέθηκε στον Αντεισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Μειδάνη αφορά σε  δύο ειδικούς, που ορίζονται από τον κατάλογο ψυχιάτρων  πραγματογνωμόνων, κι αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, οι πραγματογνωμοσύνες τους, στην πλειοψηφία τους έχουν  απορριφθεί από τα δικαστικά συμβούλια με σχετικά βουλεύματα. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής υπό διερεύνηση τίθενται  τουλάχιστον 100 πραγματογνωμοσύνες των δύο τελευταίων χρόνων.

Σε αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ στη Σουπερλίγκα η ΑΕΚ κέρδισε -πριν από λίγο- τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Ήπειρο

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα, αναμένονται αύριο, στην Αττική. 

Αίθριος ο καιρός από το απόγευμα. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου

11 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα