back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Για τουλάχιστον επτά νεκρούς από τις επιθέσεις στη Λβιβ μιλούν οι τοπικές αρχές, καθώς οι Ρώσοι εντείνουν τις επιθέσεις τους σε πόλεις της Ουκρανίας, την ώρα που η Μαριούπολη δίνει την ύστατη μάχη, μετά την απόρριψη του ρωσικού τελεσιγράφου. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της μαρτυρικής πόλης, περίπου 40.000 άμαχοι εκτοπίστηκαν διά της βίας στη Ρωσία ή σε ελεγχόμενες από τη Ρωσία περιοχές της Ουκρανίας.

Στόχος των ρωσικών επιθέσεων είναι επίσης το Κίεβο, το Χάρκοβο και το Μικολάιβ κοντά στο λιμάνι της Οδησσού, ενώ κλιμακώνονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία.

Η ΕΕ καταδικάζει τον «συνεχιζόμενο αδιάκριτο και παράνομο» βομβαρδισμό αμάχων και πολιτικών υποδομών από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις τόνισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι παρέδωσε το ερωτηματολόγιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα αποτελέσει τη βάση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις Βρυξέλλες και το Κίεβο.

“Την 1η Μαΐου, όπως έχω δεσμευτεί, θα αυξηθεί σημαντικά ο κατώτατος μισθός”, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας το απόγευμα σε προσυνεδριακή εκδήλωση της ΝΔ στη Νίκαια. Όπως είπε “το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να διανέμεται δίκαια σε όλους, όχι μόνο στις επιχειρήσεις, αλλά και στους εργαζόμενους, πρωτίστως σε αυτούς, οι οποίοι βρίσκονται στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα”.

Αναφερόμενος στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε: “Μακάρι να κάνουν συνέδριο κάθε χρόνο να μας θυμίζουν από τι γλιτώσαμε. Από αυτό το αφόρητο μείγμα τοξικότητας, χυδαιολογίας, λαϊκισμού, εντάσεων. Αυτή η εικόνα την οποία είδαμε δεν αρμόζει σε αξιωματική αντιπολίτευση” τόνισε.

Επίσης ο Πρωθυπουργός επανέλαβε, ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας , το 2023, ζητώντας από τα κομματικά στελέχη να είναι σε διαρκή εγρήγορση.

Μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όσον αφορά τις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα ο κ. Οικονόμου επανέλαβε, ότι “αν δεν υπάρξει τελικά ευρωπαϊκή λύση, η κυβέρνηση θα εφαρμόσει ένα πρόσθετο και μεγαλύτερο σχέδιο πιο αποφασιστικής στήριξης για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, έχει ήδη προτείνει στην Κομισιόν έναν μηχανισμό διατίμησης στη χονδρεμπορική αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος, ένα σχέδιο με ορίζοντα εφαρμογής έξι μηνών από τον Ιούνιο και κόστος, με τα έως τώρα δεδομένα, περί τα 4 δις ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το σχέδιο θα ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό προσθέτοντας, ότι για όσο διάστημα διαρκεί το πρόβλημα στην ενέργεια, θα υπάρξει στήριξη για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο.

Τέλος και επίσημα η τηλεργασία, καθώς σύμφωνα με το ΦΕΚ, οι εργαζόμενοι τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα, οφείλουν να επιστρέψουν κανονικά στις θέσεις τους. Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Στο «στόχαστρο» των εισαγγελικών αρχών τίθενται τουλάχιστον 100 ύποπτες ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες της περιόδου 2020-2022, οι οποίες φέρεται να βεβαίωναν, ότι κατηγορούμενοι σε υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών είναι οι ίδιοι τοξικομανείς με αποτέλεσμα να πέφτουν στα «μαλακά».

Η διενέργεια της έρευνας, η οποία ανατέθηκε στον Αντεισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Μεϊδάνη, αφορά σε δύο ειδικούς που ορίζονται από τον κατάλογο ψυχιάτρων πραγματογνωμόνων.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα, αναμένονται αύριο, στην Αττική. Αίθριος ο καιρός από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου

10 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα