back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γαλιατσάτος για Σανγκάη: Ελπίζω να είναι θέμα πολιτισμού και να μην κρύβουν κάτι

Διαβάστε επίσης

Ερωτηματικά προκαλεί το αυστηρό lockdown στην Σανγκάη, με την «διαταγή» για μηδενικά κρούσματα έως τα μέσα της εβδομάδας κι ενώ σήμερα ανακοινώθηκαν και οι πρώτοι θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της covid-19.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Παναγής Γαλιατσάτος – πνευμονολόγος, εντατικολόγος καθηγητής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, εξέφρασε την ελπίδα να είναι θέμα πολιτισμού αυτά που συμβαίνουν, και όχι η Κίνα να κρύβει μια νέα μετάλλαξη του κορονοϊού.

«Βρίσκω πολύ περίεργο αυτό που βλέπουμε στη Σανγκάη. Πολλοί γιατροί φίλοι μου λένε ότι είναι πολύ παράξενο. Αυτά τα κάνεις στην αρχή που είχαμε φόβο, δεν ξέραμε τι ήταν ο ιός τι κακό θα μάς έκανε. Μια υπόθεση είναι ότι έτσι είναι ο πολιτισμός τους δεν θέλουν ούτε νέα κρούσματα ούτε έναν ασθενή, το έχουμε δει αυτό στην Κίνα πολλές φορές. Η άλλη υπόθεση είναι: μήπως έχει γίνει κάτι που δεν μάς το λένε; Δύο χρόνια πριν αυτό είδαμε με τον COVID (με ανακοινώσεις) μέσω των γιατρών στο ίντερνετ. Μήπως υπάρχει νέα μετάλλαξη και δε μας το λένε. Ελπίζω να είναι το πρώτο, ο πολιτισμός τους, αλλά είναι πολύ περίεργο, δεν χρειάζονται αυτά, έχουμε τα εργαλεία να ζήσουμε με τον COVID» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα