back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καιρός: Βροχές αύριο κυρίως στα ανατολικά, σποραδικές καταιγίδες στα νότια νησιωτικά

Διαβάστε επίσης

Τη Μεγάλη Τρίτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Κεντρική και Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και Σποράδες, καθώς επίσης σποραδικές καταιγίδες σε Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες σε Δυτική Στερεά, Κεντρικό Ιόνιο και Ήπειρο. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 13 βαθμούς), 6 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 3 έως 14 βαθμούς), 10 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και τοπικά έως τους 20 βαθμούς στην Κρήτη, 7 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο αρχικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ, αλλά βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση, ενώ στο Νότιο Αιγαίο γενικά από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ και στα νότια πρόσκαιρα μέτριοι 5 Μποφόρ, με εξασθένηση.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά σχεδόν μέτριοι 4 Μποφόρ, που γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις πρωινές ώρες όταν υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχοπτώσεων, με γρήγορη όμως βελτίωση και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα