back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μια στέγη για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας στη Κηφισιά

Διαβάστε επίσης

Μητέρες με παιδιά από την Ουκρανία, φιλοξενεί ο Δήμος Κηφισιάς σε συνεργασία με το Ζάννειο Ίδρυμα Εκάλης και την Ουκρανική Πρεσβεία. 36 συνολικά άτομα μονογονεϊκών οικογενειών θα βρουν στέγη και φροντίδα για τρεις έως πέντε μήνες, στη δομή της Εκάλης. Ήδη φιλοξενούνται 13 άτομα, 6 μητέρες και 7 παιδιά.

«Ο Δήμος Κηφισιάς δε θα μπορούσε να μην είναι αλληλέγγυος στον λαό της Ουκρανίας που δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή. Ανοίγει μια ζεστή αγκαλιά και υποδέχεται πρόσφυγες προκειμένου να τους προσφέρει στέγη και ηρεμία και για να ξαναδούμε χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών τους, Όλοι μαζί εργαζόμαστε προκειμένου η Κηφισιά να στηρίξει έμπρακτα το δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Πρόεδρος του Ζαννείου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας και Αγωγής Πειραιώς και Εκάλης Γεώργιος Γαβριήλ και η ΑΜΚΕ Βορυσθένης, που εξουσιοδοτήθηκε από την Ουκρανική Πρεσβεία.

Ο δήμος Κηφισιάς έχει αναλάβει τον συντονισμό της δράσης και η επιλογή των προσφύγων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα γίνεται από την Ουκρανική Πρεσβεία. Οι εγκαταστάσεις του Ζαννείου Ιδρύματος προσφέρθηκαν δωρεάν για τη φιλοξενία. Ο δήμος ευχαριστεί τον πρόεδρο του Ιδρύματος Γεώργιο Γαβριήλ και το μέλος του Δ.Σ του Ιδρύματος -Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Λιανό.

Όπως ενημερώνουν από τον δήμο, η ιδέα της φιλοξενίας ανήκει στον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Διεθνών Σχέσεων Γιάννη Παντελεάκη, ο οποίος συντονίζει τη δράση. Αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι χωρίς να επιθυμούν δημοσιότητα, έχουν συνδράμει με διάφορους τρόπους και στην εξεύρεση χορηγών για την ποιοτική φιλοξενία των προσφύγων. Με την πολύτιμη προσφορά των χορηγών οι άνετοι χώροι του Ζαννείου ανακαινίστηκαν και εξοπλίστηκαν. Διαμορφώθηκαν οκτώ αίθουσες ύπνου καθώς επίσης και χώροι μελέτης και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών.

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα