back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Άρχισε η μεγάλη ρωσική στρατιωτική επίθεση στην ανατολική Ουκρανία, ενώ συνεχίζονται παράλληλα τα ρωσικά πλήγματα στο δυτικό τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσαν  οι ουκρανικές αρχές. 

«Μπορούμε τώρα να επιβεβαιώσουμε ότι τα ρωσικά στρατεύματα άρχισαν τη μάχη για το Ντονμπάς, για την οποία προετοιμάζονταν εδώ και καιρό», τόνισε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του.                

Ο ουκρανός περιφερειάρχης του Λουγκάνσκ ανέφερε πως «γίνονται σφοδρές μάχες στη Ρουμπίζνε, στην Ποπάσνα και σε άλλες πόλεις».  

Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν σε ρωσικούς βομβαρδισμούς ενώ προσπαθούσαν να φύγουν από την Κρεμίμνα, είπε και κάλεσε ξανά τον άμαχο πληθυσμό που απομένει να φύγει από το Λουγκάνσκ. 

  

Κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, η Λβιβ, καταφύγιο για τους εσωτερικά εκτοπισμένους και ενδιάμεσος σταθμός για τους πρόσφυγες που κατευθύνονται στην Ευρώπη, έχει υποστεί –συγκριτικά– λίγα πλήγματα από τον ρωσικό στρατό. 

Οι ρωσικές δυνάμεις ανέφεραν χθες ότι κατέστρεψαν 16 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ειδικά χώρους όπου ήταν αποθηκευμένα όπλα, πυρομαχικά και πύραυλοι. 

  

Συνεχίζοντας να υποστηρίζουν την Ουκρανία, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες ότι τα πρώτα φορτία του νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας –αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων– έφθασαν στα σύνορα της χώρας, όπου τα παρέλαβε ο ουκρανικός στρατός. 

  

Δεν σχεδιάζεται επί του παρόντος επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο, επανέλαβε χθες η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, παρά την έκκληση που απηύθυνε για αυτό ο ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

«Η αμερικανική κυβέρνηση επικεντρώνεται επί του παρόντος στην αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία», ανέφερε η κυρία Ψάκι. 

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απένειμε χθες τιμητική διάκριση, για τον «ηρωισμό της, την επιμονή της και τον υψηλό επαγγελματισμό της» στην 64η μηχανοκίνητη ταξιαρχία τυφεκιοφόρων. Πρόκειται, κατά ουκρανούς αξιωματούχους, για τη μονάδα η οποία φέρεται να διέπραξε «σφαγή αμάχων» στην Μπούτσα, προάστιο του Κιέβου. 

  

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι ο διάλογος με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν «πάγωσε» μετά την αποκάλυψη για μαζικές δολοφονίες αμάχων στην Ουκρανία. Ωστόσο μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 5, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Ρωσίας στο μέλλον. 

 

Πάνω από το 30% των υποδομών της Ουκρανίας έχουν καταστραφεί εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στη χώρα εδώ και σχεδόν δύο μήνες, ανέφερε στο Reuters ο ουκρανός υπουργός Υποδομών, Ολεξάντρ Κουμπράκοφ. τεράστιες ζημιές σε τμήματα του οδικού δικτύου, σε γέφυρες και σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αγγίζουν τα 500 δισ. δολάρια, είπε. 

    

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ δήλωσε στο Τουρκοκυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει σοκάρει τη διεθνή κοινότητα αλλά αποδεικνύει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται και ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ένας πόλεμος στην Κύπρο όπως το 1974, δεν θα επαναληφθεί. 

Επίσης είπε ότι δεν τίθεται θέμα αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, ενώ επανέλαβε τα περί στρατηγικής “δύο χωριστών κρατών και λαών” στο νησί 

     

Μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Οσον αφορά τις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι “αν δεν υπάρξει τελικά ευρωπαϊκή λύση, η κυβέρνηση θα εφαρμόσει ένα πρόσθετο και μεγαλύτερο σχέδιο πιο αποφασιστικής στήριξης για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος“.   

   

3.868 τα νέα κρούσματα κορονοϊού. 63 άνθρωποι κατέληξαν, 307 οι διασωληνωμένοι ασθενείς.  

  

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ  το πρωτόγνωρο σκηνικό που έχει στηθεί στην Σανγκάη, δεν κρύβει κάποιο ανησυχητικό επιστημονικό δεδομένο, όπως μία νέα μετάλλαξη του ιού, αλλά την επιμονή στην υιοθέτηση της στρατηγικής της «μηδενικής διασποράς» που ακολουθήθηκε εξαρχής στην Κίνα.  

   

Η πόλη της Σαγκάης ανακοίνωσε σήμερα άλλους επτά θανάτους εξαιτίας της COVID-19, αυξάνοντας στους δέκα το σύνολο των θυμάτων. 

 

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών ανακοίνωσαν ότι αφαίρεσαν σχεδόν 90 διεθνείς προορισμούς, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα, από τη λίστα των χωρών στις οποίες συνιστούσαν στους Αμερικανούς «να μην ταξιδεύουν» λόγω της πανδημίας της Covid-19. 

  

Τέλος και επίσημα η τηλεργασία. Σύμφωνα με το ΦΕΚ, οι εργαζόμενοι τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα, οφείλουν να επιστρέψουν κανονικά στις θέσεις τους .Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.   

   

Άνοιξε η πλατφόρμα για τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα. Οι φορολογούμενοι μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα My Car της ΑΑΔΕ, με τους κωδικούς TAXISnet, να επιλέξουν το όχημά τους που είναι σε καθεστώς ψηφιακής ακινησίας και να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που θα το θέσουν σε κίνηση.  

    

ΚΑΙΡΟΣ  

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα στην Αττική.  Αίθριος ο καιρός από το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 14 βαθμούς Κελσίου. 10 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα