back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΟΕ: «Συμφωνούμε για την παραχώρηση ΟΑΚΑ, αλλά να εξαιρεθούν τα προπονητήρια της ξιφασκίας»

Διαβάστε επίσης

Την εν μέρει αντίθεση της με την παραχώρηση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ στον Παναθηναϊκό, εξέφρασε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με επίσημη ανακοίνωσή της, τονίζοντας πως η κίνηση αυτή «ξεσπιτώνει» τα υπόλοιπα αθλήματα και πιο συγκεκριμένα την ξιφασκία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ενημερώθηκε από δημοσιεύματα ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε την παραχώρηση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για 49 χρόνια.

Πάγια θέση της ΕΟΕ είναι ότι συμφωνεί με την εκμετάλλευση των αθλητικών εγκαταστάσεων προκειμένου να συντηρούνται καλύτερα και να παραμένουν λειτουργικές, αρκεί να μην πλήττονται τα ερασιτεχνικά αθλήματα.

Σε αυτό το πλαίσιο συμφωνεί με την παραχώρηση του κλειστού γηπέδου του ΟΑΚΑ, χωρίς ωστόσο να χαθούν οι χώροι προπόνησης και αγώνων για τα υπόλοιπα αθλήματα, ειδικά για την ξιφασκία, που έχει φέρει πολλές διακρίσεις στη χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ζητάμε λοιπόν να εξαιρεθούν από τη συμφωνία για το ΟΑΚΑ τα προπονητήρια της ξιφασκίας και να παραμείνουν στο άθλημα. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε το άθλημα να φύγει από το ΟΑΚΑ, μόνο όταν βρεθεί άλλος χώρος που να είναι απολύτως έτοιμος να λειτουργήσει και να υποδεχθεί τους αθλητές και τις αθλήτριες της ξιφασκίας. Το ίδιο βέβαια ισχύει για τις Εθνικές ομάδες καλαθοσφαίρισης όλων των κατηγοριών.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν μπορεί να συναινέσει στο «ξεσπίτωμα» ερασιτεχνικών αθλημάτων από τις προπονητικές τους εγκαταστάσεις χωρίς να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα