back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κόντρα στη Βουλή για τα βιομηχανικά διδακτορικά

Διαβάστε επίσης

Οξεία αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, πυροδότησε στη Βουλή, η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας με την οποία θεσπίζονται τα βιομηχανικά διδακτορικά.

Νέους ορίζοντες στην Πανεπιστημιακή κοινότητα ανοίγει η πρόβλεψη για τα βιομηχανικά διδακτορικά,τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, εισηγούμενη τη σχετική τροπολογία.
Όπως ανέφερε η κ.Κεραμέως,με την τροπολογία αυτή παρέχεται η δυνατότητα σε υποψήφιους διδάκτορες να συνεργάζονται με εταιρείες επί στοχευμένων ερευνών. « Εμείς θέλουμε ένα Πανεπιστήμιο πιο χρήσιμο για την κοινωνία,στο οποίο οι υποψήφιοι διδάκτορες θα μπορούν να εστιάζουν την έρευνά τους σε πιο πρακτικά ζητήματα που απασχολούν τις εταιρείες, όπως το να βρεθεί ένα νέο φάρμακο για τον ιό,ώστε να έχουμε μια έρευνα με πιο απτά αποτελέσματα», επισήμανε η κ.Κεραμέως.

Αντιθέτως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός, μίλησε για μια μεροληπτική ρύθμιση που αφορά την αγορά και δημιουργεί διδάκτορες δύο κατηγοριών. «Επειδή δεν καταφέρατε να ιδρύσετε ιδιωτικά Πανεπιστήμια,τώρα επιχειρείτε να κάνετε τα βιομηχανικά πανεπιστήμια», είπε απευθυνόμενος στην υπουργό, ενώ σημείωσε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι κυβέρνηση των αρίστων,αλλά των αχρήστων.Η φράση αυτή,προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Γιώργου Θεοχάρη,ο οποίος μίλησε «για αντιπολίτευση των μετρίων».

Πάντως, στη δευτερολογία της η κ.Κεραμέως, ανέφερε ότι τόσο η ρύθμιση για τα βιομηχανικά διδακτορικά όσο και αυτή με την οποία διαμορφώνεται ένα πλήρες πλαίσιο για τους επισκέπτες καθηγητές και ερευνητές,χρηματοδοτούνται κατά κύριο λόγο από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα