back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Υπ. Παιδείας: Νέες διατάξεις για βιομηχανικά διδακτορικά και άλλες ρυθμίσεις

Διαβάστε επίσης

Νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με τα βιομηχανικά διδακτορικά, τους επισκέπτες καθηγητές-επισκέπτες ερευνητές, την προσμέτρηση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών, τις μακροχρόνιες άδειες του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) μεταξύ άλλων, προωθεί το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι οποίες, σύμφωνα με ανακοίνωση, αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή προς ψήφιση.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση για τα βιομηχανικά διδακτορικά, επιχειρείται “η αποτελεσματικότερη διασύνδεση της εκπαίδευσης και της έρευνας με τις ανάγκες του παραγωγικού μετασχηματισμού”, αναφέρει το υπουργείο και εξηγεί: “Αυτή θα επιτυγχάνεται μέσω της εμπορικής αξιοποίησης των ερευνητικών αποτελεσμάτων που προκύπτουν από την εκπόνηση μιας διδακτορικής διατριβής και της παραγωγής καινοτόμων προϊόντων ή υπηρεσιών”.

Με το άρθρο που αφορά τους επισκέπτες καθηγητές – επισκέπτες ερευνητές, δρομολογείται “η αναβάθμιση του θεσμού των επισκεπτών καθηγητών και η εισαγωγή του θεσμού των επισκεπτών ερευνητών, μέσω του οποίου παρέχεται η δυνατότητα απασχόλησης στα ΑΕΙ νέου διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού με υψηλά προσόντα”, επισημαίνει το ΥΠΑΙΘ.

Με την προτεινόμενη διάταξη σχετικά με τις άδειες των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, “αντιμετωπίζεται το ζήτημα του έγκαιρου χρονικού προγραμματισμού της υποβολής αιτήσεων αδειών για τις περιπτώσεις που οι εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ γνωρίζουν εκ των προτέρων το λόγο της αιτούμενης άδειας, όπως συμβαίνει για τις άδειες σχετικά με την ανατροφή τέκνων, την ειδική προστασία της οικογένειας και της μητρότητας, τις διευκολύνσεις για οικογενειακούς λόγους και την υπηρεσιακή εκπαίδευση”, τονίζει το υπουργείο. Ειδικότερα, ορίζεται ότι οι αιτήσεις για τη χορήγηση των παραπάνω αδειών, υποβάλλονται το αργότερο έως την 31η Μαΐου και η απόφασή χορήγησής τους εκδίδεται το αργότερο έως την 30η Ιουνίου.

Σχετικά με την προσμέτρηση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών, αφορά τις προσλήψεις του κλάδου ΠΕ87.02 – νοσηλευτικής που απασχολούνται σε θέσεις κλάδου ΠΕ25 – νοσηλευτών, η προϋπηρεσία των οποίων θα προσμετράται και στον κλάδο ΠΕ25 – νοσηλευτών κατά την κατάρτιση των πινάκων των ως άνω μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Επίσης, η προϋπηρεσία των προσλαμβανόμενων εκπαιδευτικών κλάδου ΤΕ01.30 – βοηθοί βρεφοκόμων – παιδοκόμων που απασχολούνται σε θέσεις κλάδου ΔΕ01-ΕΒΠ θα προσμετράται και στον κλάδο ΔΕ01-ΕΒΠ κατά την κατάρτιση των πινάκων των ως άνω μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ.

 

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα