back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χ. Κουλούρη: Το Πάντειο επενδύει στη στρατηγική συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

2022-04-20

Στην ενίσχυση της συνεργασίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με τον Δήμο Αθηναίων μετά την υπογραφή σχετικού μνημονίου, σε δράσεις με αμοιβαίο όφελος, ορατό κι άμεσο αντίκτυπο στην αθηναϊκή κοινωνία, στο περιβάλλον, όπως και στην ίδια την πόλη, αναφέρθηκε η πρύτανης του Ιδρύματος, Χριστίνα Κουλούρη.

Μιλώντας στον Αθήνα 984 και στον Γιώργο Αποστολίδη, υπογράμμισε την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ερευνητικής εμπειρίας που θα υπάρξουν πάνω σε θέματα που αφορούν στην ποιότητα ζωής στην Αθήνα, ενδεικτικά του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται και προσδιορίζει το Πάντειο, τον ρόλο του στην κοινωνία.

«Πρόκειται για ένα κατεξοχήν εξωστρεφές Ίδρυμα. Επειδή καλλιεργούμε μονοθεματικά τις κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες σε ό,τι αφορά τον αστικό χώρο, την ποιότητα ζωής, την υπέρβαση των διακρίσεων και την συμπερίληψη των πολιτών, μπορούμε να διαδραματίσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο σε δράσεις με ορατό κι άμεσο αντίκτυπο στην αθηναϊκή κοινωνία, στο περιβάλλον, όπως και στην ίδια την πόλη.
Το Πάντειο ανήκει εν μέρει στον Δήμο Αθηναίων. Πάντοτε θεωρείτο ένα Αθηναϊκό Πανεπιστήμιο, άλλωστε στο Δήμο ανήκει τμήμα του campus του».

Εξειδικεύοντας τους άξονες συνεργασίας, η κυρία Χριστίνα Κουλούρη στάθηκε στις σημαντικές υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει το επιστημονικό και διδακτικό προσωπικό του Παντείου στο Δήμο Αθηναίων στις πολιτιστικές δραστηριότητες, στις έξυπνες πόλεις, αλλά και στη συμμετοχή φοιτητών σε πρακτικές ασκήσεις.

Και επισήμανε  την αναζωογόνηση της σχέσης των πολιτών με την εμπειρία της πόλης, την ενίσχυση των πολιτικών συμμετοχής και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Στις συνέργειες  περιλαμβάνονται ακόμη ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη πρότυπων λύσεων για πράσινες, βιώσιμες, κλιματικά ουδέτερες, ανθεκτικές και καινοτόμες πόλεις.

«Υπάρχει μια όσμωση του Πανεπιστημιακού χώρου με εκείνον της Αυτοδιοίκησης που αποτελεί τεράστια δύναμη και στον οποίο αξίζει να επενδύσουμε. Για να αντλήσει ο Δήμος την τεχνογνωσία, την οπτική και την επιστημονική μας γνώση, σε πολλά επίπεδα, καθώς διαθέτουμε τμήματα Ψυχολογίας, Πολιτικής Επικοινωνίας, Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων. Άλλωστε, όλες οι ειδικότητες που μελετούμε και καλλιεργούμε στο Πάντειο, έχουν εφαρμογή στις δραστηριότητες και τους σχεδιασμούς του Δήμου Αθηναίων» είπε.

Για έναν άνθρωπο της επιστήμης και της έρευνας όπως η ίδια, είναι ξεκάθαρο ότι τα ΑΕΙ, πέραν του εκπαιδευτικού ακαδημαϊκού προορισμού, έχουν και έναν σημαντικό κοινωνικό ρόλο να υπηρετήσουν στο πλαίσιο της αποστολής τους. «Είναι εν γένει κρίσιμος ο ρόλος του Δημόσιου Πανεπιστήμιου, πολύ περισσότερο στη δεδομένη συγκυρία κι όταν πρόκειται για ένα ίδρυμα στρατηγικά τοποθετημένο στον αστικό ιστό της Αθήνας»  τόνισε η Πρύτανης του Παντείου, Χριστίνα Κουλούρη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα