back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για το πένθος και το φόβο της ασθένειας

Διαβάστε επίσης

Δωρεάν επιμορφωτικό πρόγραμμα για τη διαχείριση του πένθους και της απειλητικής για τη ζωή ασθένειας στη σχολική κοινότητα διοργανώνει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μέριμνα». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α’ θμιας και Β’ θμιας εκπαίδευσης και υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του «Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνου».

Το πρόγραμμα «Συν-Δεσμοί» έχει στόχο την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών ώστε να κατανοούν τις ανάγκες των παιδιών και εφήβων όταν αντιμετωπίζουν την απώλεια, το πένθος ή μια απειλητική για τη ζωή ασθένεια, ζητήματα ιδιαίτερα κρίσιμα την περίοδο της πανδημίας CΟVΙD-19 και να τα στηρίξουν με επάρκεια ώστε να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σύγχρονη εξ αποστάσεως και ασύγχρονη εκπαίδευση και πραγματοποιείται μέσω της διαδικτυακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας https://learn.merimna.org.gr/el/static/home.

Ημερομηνίες διεξαγωγής

Το ίδιο επιμορφωτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί τρεις φορές (Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο) δίνοντας την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς να επιλέξουν τον πιο κατάλληλο γι’ αυτούς χρόνο.

  • Ο πρώτος κύκλος βρίσκεται σε εξέλιξη έως 29.04.2022.
  • Ο δεύτερος κύκλος θα υλοποιηθεί μεταξύ 09.05.2022 και 24.05.2022.
  • Ο τρίτος κύκλος θα υλοποιηθεί μεταξύ 02.06.2022 και 17.06.2022.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά το περιεχόμενο της εκπαίδευσης και τον τρόπο υλοποίησης θα βρείτε ΕΔΩ

Για την εγγραφή σας στο πρόγραμμα

Η εγγραφή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Για την εγγραφή σας σε έναν από τους τρεις κύκλους επιμόρφωσης, μπορείτε να συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής και να την αποστείλετε στο mall [email protected]. Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία μπορείτε να καλέστε το +30 210 646 3367.

Κάθε κύκλος επιμόρφωσης θα είναι ανοιχτός σε 150 εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Λίγα λόγια για τη «Μέριμνα»

Η «Μέριμνα» είναι μία μη κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό τη φροντίδα παιδιών και οικογενειών που αντιμετωπίζουν μια σοβαρή αρρώστια ή θάνατο. Λειτουργεί 2 Συμβουλευτικά Κέντρα σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη, πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής παρέμβασης μετά από καταστροφικά γεγονότα, υπηρεσία ανακουφιστικής φροντίδας στο σπίτι σε παιδιά και εφήβους. Πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία απευθύνονται σε ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς, παιδιάτρους και νοσηλευτές.

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα