back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΕΕ- ΗΠΑ: Δεν μπορεί να υπάρξει ατιμωρησία για εγκλήματα πολέμου

Διαβάστε επίσης

Ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης Στέφανο Σανίνο και η Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουέντι Σέρμαν καταδίκασαν με τον πιο έντονο τρόπο τις θηριωδίες που φέρεται να διέπραξαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σε ορισμένες απελευθερωμένες πλέον ουκρανικές πόλεις κατά την περίοδο που η Ρωσία είχε τον έλεγχο των περιοχών αυτών.

Παράλληλα, η ΕΕ και οι ΗΠΑ καταδίκασαν τον συνεχή βομβαρδισμό αμάχων και πολιτικών υποδομών από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Αυτές οι φρικτές ενέργειες δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο του βάναυσου επιθετικού πολέμου που διεξάγει η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας και του λαού της, αναφέρει η κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ατιμωρησία για εγκλήματα πολέμου αλλά και τον στόχο για συντονισμό των ενεργειών έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι οι δράστες θα λογοδοτήσουν.

Επιπροσθέτως, ο Στέφανο Σανίνο και η Γουέντι Σέρμαν υπογράμμισαν ότι θα συνεχίσουν να παροτρύνουν την Κίνα να μην παρακάμψει ή να υπονομεύσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και να μην παράσχει οποιαδήποτε μορφή υποστήριξης στη Μόσχα. Επίσης, ανέφεραν ότι αυτή η υποστήριξη θα έχει συνέπειες για τις αντίστοιχες σχέσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ με την Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα