back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επίθεση στο Καπιτώλιο: Καταθέτει σήμερα ενώπιον της ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ

Διαβάστε επίσης

Ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος συμφώνησε να καταθέσει σύντομα στην ειδική εξεταστική επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων η οποία διενεργεί έρευνα επικεντρωμένη στον ρόλο του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου στην επίθεση οπαδών του εναντίον του ομοσπονδιακού Καπιτωλίου την 6η Ιανουαρίου 2021, ανέφερε χθες Πέμπτη η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη πηγή που δεν κατονόμασε.

Ο μεγαλύτερος γιος του πρώην προέδρου θα καταθέσει οικειοθελώς στην επιτροπή, χωρίς να χρειαστεί να του επιδοθεί κλήτευση, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Τάιμς, που δεν διευκρινίζει πότε θα εμφανιστεί ενώπιόν της.

Η επιτροπή δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς της ζήτησε σχόλιο για τις πληροφορίες της εφημερίδας.

Η κατάθεση του Τραμπ τζούνιορ θα ακολουθήσει εκείνες άλλων μελών της οικογένειας του πρώην προέδρου: της Ιβάνκας Τραμπ, κόρη και συμβούλου της προεδρίας, για κάπου οκτώ ώρες, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, και του συζύγου της Τζάρεντ Κούσνερ, επίσης συμβούλου του Λευκού Οίκου.

Η ειδική εξεταστική επιτροπή πλησιάζει στην ολοκλήρωση της έρευνάς της. Σκοπεύει να συνεχίσει τις δημόσιες ακροάσεις την άνοιξη. Θέλει πάση θυσία να ολοκληρώσει το έργο της πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς εάν οι Δημοκρατικοί απολέσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων στις φετινές εκλογές, θεωρείται πως θα διατρέξει κίνδυνο να διαλυθεί από τους Ρεπουμπλικάνους και να δει τη δουλειά της να ενταφιάζεται.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα